

Pikantní bramborový salát
Suroviny
- 1 kg menších brambor
- 4 lžíce majonézy
- 3 sardelové filety
- 1 stroužek česneku
- 1/2 PL bílého vinného octa
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL sladké smetany
- 3 PL jemně strouhaného parmazánu
- 2 - 3 jarní cibulky i s natí
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kolečka spolu s jarními cibulkami.
Na zálivku si utřeme česnek se sardelkami, přidáme majonézu, ocet, olej, smetanu, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme do teplých brambor a necháme vychladnout.
Poté dáme uležet do lednice.
Poznámka od kuchařky
Pokud máme rádi kapary, můžeme do salátu přidat. Pokud máme nové brambůrky, můžeme nakrájet i se slupkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní bramborový salát
-
Včera jsem salát omylem manželovi ohřála i s masem
a byl vynikající i teplý.
Pokud někdo rád experimentuje s chutěmi, určitě mu bude chutnat. Děkuji za komentáře, jste moc milé
-
1974andrea: to nebylo ve tvé receptu, už jsem na to taky přišla
, sory
. Spagi, díky, Magdi taky
-
spagetka:
-
magdalenka:jsi mě předběhla o sekundy
-
ahoj, to bolo tuná:http://www.toprecepty.cz/recept/23275-marinovane-t...
-
1974andrea:mám pocit že to byla Iva, nevím kdo teď, jen jsem psala, že to znám, kupuju v Albertu i Kaufu
-
spagetka:Já kupuju v krabičce drcená rajčata, je to jako protlak, ale řidší - kupuji ho v Kauflandu. Ale poslední dobou nevím, že bych sem dávala recept s tímto. Já to teda asi nebyla
-
1974andrea:andrejko - Jana myslí ten rajský protlak v krabičce pomodorro
-
Jana Remkova:Jani, nevím jaký recept myslíš s tím pomidoro?
-
Jana Remkova:Sardelové filety (ančovičky) mají v plechu ve stejném regálu jako ostatní rybí konzervy.Andy je má i nahoře na salátu (ta rybí filátka).Pozor, jsou hodně aromatické
.
Viděla jsem je ve větším balení i ve skle. -
Andreo, je známé, že dávám hloupé otázky,
tak promiň..Co jsou to sardelové filety?
A a mimochodem, to byl myslím tvůj recept s tím "pomidoro"..nebo tak nějak? Samozřejmě, že u nás není, aspoň ne v Albertu
-
+1 zaujimavy recept vyskusam