Sýrová pomazánka s nivou a sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBalkánský sýr a nivu nastrouháme na jemných slzičkách. Přidáme ostatní měkké sýry, hořčici, nadrobno nakrájená sušená rajčata, můžeme přidat i 1 lžičku oleje z rajčat a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balkánský sýr a nivu nastrouháme na jemných slzičkách. Přidáme ostatní měkké sýry, hořčici, nadrobno nakrájená sušená rajčata, můžeme přidat i 1 lžičku oleje z rajčat a…
Kysané zelí několikrát překrojíme, přidáme nastrouhaný brambor, měkký salám, další ingredience, promícháme, smažíme na vepřovém sádle, kde na pánvi vytvoříme 3 placičky,…
Múku, mlieko a vajcia vyšľaháme a pomocou elektrického šľahača všľaháme narezaný syr. Osolíme, okoreníme a necháme 15 minút postáť. Paradajky a papriku nadrobnúčko…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co…
Uvaříme vejce natvrdo, kdo neví jak, tak když voda s vejci dosáhne varu, tak buď vypneme a přikryjeme poklicí (vejce dojdou) nebo necháme mírný plamen, ale bez poklice,…
Nejdříve připravíme nádivku. Mimo balkánského sýra vše smícháme, pak nadrobíme na kousky balkánský sýr. Z tuhé hmoty vyválíme váleček asi o průměru 6 cm. Tupou stranou…
Vezmeme si kousek alobalu a ten pomažeme trochou oleje. Na pomazaný alobal dáme plátek Eidamu a pomažeme ho česnekovou pomazánkou (vše společně umícháme v hladkou…
V hlubší pánvi rozpustíme lžíci másla a osmahneme na ni čtyři stroužky česneku, nakrájeného na plátky (asi minutu, česnek nesmí zhnědnout).Přisypeme oprané špenátové…
Vykynuté těsto rozválíme a nařežeme podle fotek... ....střední trojúhelník potřeme kečupem, sypneme pizza kořením, poklademe salámem a posypeme sýrem. Zavineme…
Připravíme si kulatou formu na pečení. Z toastového chleba odkrájíme kůrky a vyložíme jím dno formy. Na chléb namažeme pomazánku( postup na jakoukoliv pomazánku jistě…
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme na drobno nakrájenou cuketu a šunku. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Potom přidáme tavený sýr, necháme…
Ze sardinek slijeme olej a dobře je rozmícháme v misce vidličkou s máslem, žervé, taveným sýrem, hořčicí, zakysanou smetanou, solí a pepřem. Po rozmíchání můžeme ještě…
Tvaroh, tavený sýr a roztíratelný zralý romadúr v misce rozetřeme a promícháme vidličkou a podle chuti opepříme. Přidáme nastrouhanou mrkev (já jsem strouhala na jemném…
Z polohrubé mouky, změklé Hery a sýra vypracujeme těsto. Z těsta si postupně vytvarujeme malé kuličky, do kterých prstem uděláme malý důlek, vzniknou tak malé koláčky.…
Brokolici rozebereme na malé růžičky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka.Mezitím si na oleji osmažíme cibuli se slaninou. Poté přidáme žampiony nakrájené na menší…
Jednoduchá a rychlá pomazánka bez vaření. Připravíme ji z jemně nastrouhané mrkve a sýrů. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou pažitkou a podáváme na oblíbeném pečivu nebo…
Salám nakrájíme na menší kousky a nebo pokud je v celku, tak ho můžeme nastrouhat.Máslo prošleháme se sýrem a majonézou a smícháme se salámem.
Salám a vejce nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme najemno.Přidáme sýr, majonézu ,hořčici a vše zamícháme.
Uvítali byste odlehčenou rychlou pomazánku? Zkuste oživit sýrovo - tvarohovou pomazánku naklíčenými semínky. Ať již mungo, řeřicha, či jiné dostupné výhonky, všechny…
Příprava těsta je snadná a s náplní už si každý poradí sám. Piplačka, ale výsledek je super. Při výrobě je nejhorších prvních pár kousků, tak se nenechte odradit. Za…
Netradiční zpracování pomazánky, kterou připravíme ze dvou druhů sýrů, vajíček, majolky a másla. Na kolečko čerstvého rohlíku pak tvarujeme kuličky, které před…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…