Šafránová treska na víně s krevetkami
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 250 stupňů. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme. Potom ji opatrně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme. Potom ji opatrně…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Na másle orestujeme nakrájený pórek a česnek.Přidáme bulgur, sůl a orestujeme. Zalijeme vývarem tak, aby byl ponořený. Povaříme 10-15 minut.Tresku osolíme, posypeme…
Hledáte inspiraci jak připravit rybu? Vyzkoušejte specialitu francouzské kuchyně a to brandade. Jedná se o kaši z tresky, uvařenou v mléce společně s aromatickým…
Sýr rozkrojíme, potřeme vrstvou čerstvého sýra smíchaného s kousky tresky a opět přiklopíme poloviny na sebe.Nesolíme, treska je již dostatečně slaná, bylinky v čerstvém…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
Tyto rolky s jemnou pomazánkou jsou lahodnou a elegantní pochoutkou, která skvěle plní slavnostní stůl nebo poslouží jako rychlý předkrm. Jemná pomazánka dokonale ladí s…
Bramborový salát a ryba patří k Vánocům stejně jako vánočka. V každé rodině se najde osvědčený recept na štědrovečerní menu, ale někdy se vyplatí vyzkoušet něco nového.…
Snídaně je základ dne a ten, kdo potřebuje ji potřebuje vydatnou, jistě často sáhne po vejcích. Volská oka servírujeme na plátku chleba s čerstvým sýrem a doplníme…
Treska je jedno z nejdostupnějších druhů kvalitního rybího masa. Můžete ho připravit nápaditě, chutně a velmi lákavě na pohled. Zkuste variantu s citronem, petrželí a…
Spravíme nálev zo soli, cukru a octu (ako na šalát, ale menej silný).Pridáme koreniny, necháme zovrieť. Vložíme rybu a pozdĺžne prekrojenú mrkvu.Rybu po chvíli vyberieme…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme drcenou tresku, najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, majonézu a vše promícháme.Dochutíme solí a pepřem.
Tvaroh utřeme se všemi přísadami a mažeme na chlebíčky nebo jednohubky. Je to pro rychlé pohoštění.
Rybu jsem z obou stran osolil, opepřil a okořenil kořením na ryby. Rozložil rovnoměrně do remosky (ještě po babičce) na plátky másla, přihodil kousek zázvoru, nakrájený…
Tresku s lososem povaříme 5-10 minut, vyndáme z vody a necháme vychladnout, zatím si do misky nadrobíme Surimy tyčinky a pak nadrobíme vychladlou tresku s lososem…
Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet. V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.…
V osolené vodě uvaříme těstoviny, na jednu porci omáčky použijeme polovinu tresky v oleji a necelou až jednu smetanu na vaření. Vaříme pár minut dokud omáčka nezhoustne…
Uvaříme rýži, osolenou a s trochou kari. Na pánvi na másle osmahneme zeleninku, podusíme do měkka. Přidáme trochu kari, přidáme rýži a osmahneme. Na druhé pánvy dáme…
Lilek nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce olivového oleje, přidáme lilek, zprudka opečeme, vložíme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a…
Na lžíci olivového oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený fenykl. Vše osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a směs dáme do…
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme tresku - pokud je s kůží, stáhneme ji, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Pečícím papírem vyložíme pekáček a do něho…
Nakrájenou kořenovou zeleninu poklademe na pečící papír ve tvaru čtverce. Zeleninu osolíme a opepříme. Na zeleninu dáme plátek ryby - ochucené solí a kmínem. Na rybu…