Treska na kari a kurkumě s konjakovou rýží
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na…
Maso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké. Maso dáme bokem a do výpeku dáme…
Očistíme zemiaky, budeme potrebovať 0,5kg. Dáme ich uvariť. Medzi tým ako sa varia zemiaky, pripravíme rybku. Pekáč polejeme olivovým olejom, naň poukladáme rybku,…
Nejprve si uvaříme v osolené vodě brokolici a rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladka. Vmícháme sýr ještě do vlažné brokolice, aby se spojily v jednu směs. Podle chuti…
Okurku nasekáme na drobno, cibulovou nať na tenoučké kroužky. Současně opékáme topinky nebo tousty v topinkovači.Všechny suroviny na pomazánku dobře promícháme,…
Plátky tresky očistíme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.Na rozpáleném oleji jemně opražíme mandle. Dáme…
Troubu si předehřejeme na 200°C.Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.Do mixéru…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Jednohubky pikantní chuti jsou vždy vítaným pohoštěním na všech oslavách a párty. Spojení slané ryby s citronem je dokonalé. A v neposlední řadě atraktivní barva…
Vynikající a výživný oběd či večeři si můžete připravit i během týdne. Treska s květákovým pyré je hotová raz dva a polahodí vašim chuťovým pohárkům. Pokrm zvládnete…
Slané cukroví je skvělou alternativou k tradičnímu sladkému pohoštění, které oblíbí každý, kdo hledá chuťovou rozmanitost. S touto variantou můžete překvapit své hosty…
Bramborový salát a ryba patří k Vánocům stejně jako vánočka. V každé rodině se najde osvědčený recept na štědrovečerní menu, ale někdy se vyplatí vyzkoušet něco nového.…
Tyto rolky s jemnou pomazánkou jsou lahodnou a elegantní pochoutkou, která skvěle plní slavnostní stůl nebo poslouží jako rychlý předkrm. Jemná pomazánka dokonale ladí s…
File z tresky osušíme, osolíme a opečeme na trošce olivového oleje, na hotové přidáme sekané bylinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Toust opečeme na sucho, lehce…
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu,…
Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu. V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme…
Tresku s lososem povaříme 5-10 minut, vyndáme z vody a necháme vychladnout, zatím si do misky nadrobíme Surimy tyčinky a pak nadrobíme vychladlou tresku s lososem…
Tresku nakrájíme na filety, které posolíme a z jedné strany lehounce opepříme.Do pekáčku dáme trochu olivového oleje a na něj vyskládáme tresku, kterou nerovnoměrně…
Mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu. Vložíme očištěnou a kůže zbavenou rybu. Necháme 5 minut povařit, poté stáhneme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme…
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky…
Na lžíci olivového oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený fenykl. Vše osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a směs dáme do…
Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme…
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou uzenou tresku.Na tu…
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme tresku - pokud je s kůží, stáhneme ji, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Pečícím papírem vyložíme pekáček a do něho…