Normandská rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenRybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…
Tresku nasolíme a ochutíme kmínem. Do parního hrnce vložíme osolenou zeleninu a na horní patro vložíme rybu. Vaříme dle návodu na parním hrnci.
Všetky prísady na marinádu zmiešame alebo rozmixujeme, vlejeme do misky a rybu v nej zo všetkých strán ponamáčame. Necháme 10 min marinovať. Potom na panvici s trochou…
1. Rybku pokapeme citronem, okořeníme citronovým pepřem, nakrájíme na proužky a na trošce olivového oleje proženeme po pánvi. 2. Špenát spaříme horkou vodou, zapékací…
Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček. Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby…
Tresku potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením a necháme odležet. Pak obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme.
Tresku omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou.Oloupeme brambory (můžou být i z předešlého dne), nakrájíme na plátky a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit 5 min.…
Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Zapékací misku vymažeme tukem a naskládáme do ní vrstvu anglické slaniny. Na ni dáme cibuli nakrájenou na…
Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku…
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a opečeme porce tresky. Osolíme je a udržujeme v teple. Do pánve přidáme zbytek oleje a neoloupané cuketky, nastrouhané…
Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu…
Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu. Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně…
Troubu předehřejeme na 180°C. Z jogurtu, oleje, citronové kůry a šťávy, špetky soli a pepře připravíme marinádu. Rybu nakrájíme na kostky a vložíme do marinády.…
Tresku varíme 10 min, mäso popučíme vidličkou. Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme tresku, strúhanku, mlieko, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme a…
Uvařené brambory jemně nastrouháme, rybu nakrájíme na malé kousíčky nebo rozmělníme vidličkou. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto tuhé tak, aby se…
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje, necháme zchladnout,…
Maso nakrájíme na kostky (asi 2 cm) a smícháme v misce s kari pastou a citronovou šťávou. Cibulky nakrájíme šikmo. Cuketu nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé…
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme, přilijeme vývar a…
Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný…
Rybu omyjeme a položíme na olejem vymazaný plech. V misce smícháme sladkou mletou papriku, strouhanku, sůl a medvědí česnek a směsí posypeme filety.Dáme do vyhřáté…
Tresku omyjeme a osolíme. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka, chorizo na kostky a cuketu na kolečka.Na pánvičce rozehřejeme olej nebo máslo a tresku na něm prudce…
Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme…