Experimentální buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou heru, mléko a mouku s prdopečem. 1/3 těsta necháme světlou, zbytek obarvíme kakaem. Na vymazaný a vysypaný plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou heru, mléko a mouku s prdopečem. 1/3 těsta necháme světlou, zbytek obarvíme kakaem. Na vymazaný a vysypaný plech…
Změklou Heru utřeme s cukrem do pěny. Do pěny po jednom vmícháme vejce. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a kokosové mléko. Hrušky necháme okapat a nakrájíme…
Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do…
Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, sůl, žloutky, vzešlý kvásek a nakonec rozpuštěnou heru a vypracujeme těsto. Necháme…
Utřeme Heru či máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny a postupně přidáváme žloutky a vanilkový cukr. Pomaloučku přidáváme mouku, mandarinky i se šťávou, čoko zdobení a…
Všetko dáme do DP a program cesto. Potom rozvaľkáme a vykrajujeme kvetinky . Formu na muffiny potrieme roztopeným maslom a kvetinky takisto ponatierame a urobíme zo 4…
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu kynout, poté polovinu odebereme a rozválíme. Plát rozkrájíme na čtverečky, posypeme v rumu namočenými rozinkami a…
Nejprve bílky oddělíme od žloutků. Poté žloutky utřeme s moučkovým cukrem a Herou(máslem). Do této směsi zašleháme tvaroh a dále mouku smíchanou s práškem do pečiva.…
Upéct 3 velikosti dortů, slepit krémem a pak jen velkou trpělivost a šikovné ručičky
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo nasekáme v mixéru a 100 g nasypeme do mísy (zbytek necháme na závěrečné posypání).K namletým sušenkám přidáme změklou Heru a rukou…
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo nasekáme v mixéru a 100 g nasypeme do mísy (zbytek necháme na závěrečné posypání).K namletým sušenkám přidáme změklou Heru a rukou…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kousky a dusíme (nerozdusit) s oběma cukry. V závěru přidáme pudink rozmíchaný ve vodě (méně než je v návodu) . Směs je ŘÍDKÁ kaše.…
V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu.Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.Do robotu…
Na těsto vše zpracujeme dohromady, necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout. Pak vykrajujeme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 10 min až zrůžoví.…
Suroviny na těsto smícháme a necháme nejlépe přes noc odpočinout. Pokud nevlastníte dřevěnou formičku, tak rohlíčky tvoříme ručně - uštípneme si kousek těsta, uděláme…
Heru vymícháme s cukrem, přidáme rum, kakao, oříšky a nastrouhané Tatranky. Dáme ztuhnout do lednice. Pak tvarujeme kuličky, které obalujeme v oříškách. Uchováváme v…
Z tmavého těsta vyválíme 4 placky na pocukrovaný igelit (alobal), potřeme světlou hmotou (náplň), a svineme do rolády. Necháme ztuhnout, nakrájíme a podáváme
Dáme mouku na vál a přidáme změklé máslo. Mouku s máslem a ostatními surovinami smícháme na polotuhé těsto. Těsto necháme v lednici aspoň 1 hodinku odpočinout.Vyválíme…
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a…
Mouku prosejeme, přidáme strouhané oříšky, cukry, vejce a pokrájenou Heru. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Pak…
Náplň: Čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni). Žloutky, cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr a tvaroh rozmixujeme. Pak přidáme horkou rozpuštěnou…
Z kvasnic, mléka, cukru a trošky mouky umícháme kvásek, necháme 10 min. kynout. Do mísy připravíme rozpuštěný tuk, mouku, 2 vejce,sůl. Přidáme nakynutý kvásek a…
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cca 3 lžícemi cukru do pevného sněhu. V jiné míse vyšleháme Heru se zbylým cukrem do světlé pěny a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Letem masovým světem: Jak správně vybrat, uchovávat i mrazit vepřové maso? Zachování čerstvosti pomůže obyčejná folie
Ředkvičkové listy končí v koši neprávem. Jsou skvělé pro obohacení polévek a vyrobíme z nich i tohle skvělé pesto
Božsky jemný tvarožník: Nadýchaný dort jen ze tří ingrediencí je hotový do hodinky