Kakaové trojhránky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
300 g Hery
40 g kakaa
2 žloutky
Dohotovení:
kakaový krém
čokoládová poleva
červené alginátové kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
    Vyválíme tenký plát a vykrajujeme trojhránky.

  2. Pokládáme na plech vyložený papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  3. Polovinu trojhránků namočíme do čokoládové polevy. Po ztuhnutí ještě postříkáme čokoládou.

  4. Na zbývající trojhránky nastříkáme kakaový krém a slepíme s trojhránky ozdobenými čokoládou.
    Povrch trojhránků ozdobíme ještě krémem a alginátovou kuličkou (nebo cukrářským zdobením, lentilkami,...)

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Helenčino pečení

Komentáře k receptu Kakaové trojhránky

Tématické fráze: čokoládové trojhranky helencino peceni kakaové trojhránky nepečené