Zasněžené řezy
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Žloutky, moučkový cukr, horkou vodu a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme olej, obě mouky, prášek do pečiva a ušlehaný sníh z bílků.Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Žloutky, moučkový cukr, horkou vodu a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme olej, obě mouky, prášek do pečiva a ušlehaný sníh z bílků.Těsto…
Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut.Tvaroh smícháme…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme olej, mléko, prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků a špetky soli. Těsto rozetřeme na…
Tento výborný dezert připravíme z jemného krému, který vyšleháme z tvarohu a smetany a dochutíme citronovou šťávou a kousky banánu. Krém doplníme plátky pomeranče a…
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Z mouky, hery, cukru a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu několik minut odležet. Mezitím si připravíme náplň-rozinky dáme do hrnku a spaříme horkou vodou.…
Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6…
Valná část palačinek, které spatří světlo světa je udělána z klasické pšeničné mouky. Mnohem zdravější je použít místo ní špaldu nebo jáhly. Zkuste si tyto palačinky…
Koláč z drobenkového těsta, plný ovoce v ústech příjemně křupe. Nejlépe si ho vychutnáme v letním období, kdy máme dostatek čerstvého ovoce, jeho chuť je o dost…
Nejdříve predehrejeme troubu na 170 stupňů. Vymazeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud mame teflonovou formu, na dno dame pecici papir a uzavreme. Boky…
Koláč s rebarborou a jahodami je lahodný a osvěžující dezert, který spojuje pikantní chuť rebarbory s sladkostí jahod. Tato kombinace se používá zejména v letních…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Tartaletky pochází Francie a jsou to drobné košíčky plněné krémem a zdobené ovocem. Těsto na tyto tartaletky připravíme z datlí a mandlí. Naplníme je lahodnou náplní z…
Tento pokrm je připravený z jemného tvarohu smíchaného s máslem, paprikovým kořením, pivem a sýrem. Palivec se sýrem je ideální jako pomazánka na čerstvý chléb, krekry…
Dětskou krupičku vsypeme do mléka, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Mléko dáme dle potřeby, má vzniknout středně hustá kaše. Nakonec přidáme…
Jednoduchý piškotový dezert, který hravě zvládnete připravit i několik hodin před oslavou. Na nadýchaném těstě je bohatá vrstva světlého tvarohového krému se šlehačkou a…
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Jednoduchý piškotový moučník vám nezabere příliš mnoho času. Jestliže chcete roládu ještě vylepšit, přidejte ovoce. Skvěle chutnají i vypadají borůvky, maliny, nakrájené…
Nepečený jablečný dort s tvarohem a vaječným likérem je dezert, který spojuje svěží chuť jablek s krémovou jemností tvarohu a jemným dotekem likéru. Je ideální pro…
Oblíbené sušeny Koka, které se podobají těm kupovaným, můžete připravit z pohodlí domova a to z pohankové mouky, nebo mletých ovesných vloček. Jejich příprava je opravdu…
Čirý vývar si většina z nás nedovede představit bez vložky do polévky nebo zavářky. Noky z tvarohu a krupice, plné bylinek, dodají čirému vývaru pestrost a sytost a…