Opékaná nebo grilovaná zelenina
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Brambory oloupeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou. Brambory…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Zde je upravena s bylinkami a česnekem jako…
Ochutnejte tyto šťavnaté špalíčky vepřové panenky v křupavém kabátku z anglické slaniny podávané s výpekem dochuceným vínem a bylinkami. Jako příloha se skvěle hodí…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Neoloupané stroužky česneku mírně nařízneme a dáme do malého pekáčku. Zakápneme trochou oleje, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 35-40…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům…
Sladkokyselá, lehce pikantní švestková omáčka s uzeným nádechem. Skvělá volba ke grilovanému masu, nebo do marinády na pečená žebra či kolena. Připravte omáčky větší…
Nenáročná svíčková nabízí vše, co na této tradiční české klasice milujeme – lahodnou smetanovou omáčku, měkké maso a nadýchaný knedlík – ale v jednodušší a rychlejší…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Křehký kuřecí plátek jen rychle opečený na pánvi a pak zalitý máslem provoněným vašimi oblíbenými bylinkami. Toto jídlo máte za chvilku hotovo, jeho příprava je velmi…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Rump steak je opravdu velmi libové a šťavnaté hovězí maso, které tepelně připravujeme jen krátce. Spojení s bylinkami, jako je rozmarýn a tymián, k masu dokonale ladí.…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
I když příprava tohoto jídla zabere poměrně hodně času, určitě to stojí za to. Dlouze pečený kohout v omáčce s celerem, cibulí a hořčicí vám určitě zachutná a stane se…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…