Pomalu pečená srnčí pochoutka
Recept ještě nebyl hodnocen1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2…
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.(Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a…
Gnocchi jsou čím dál oblíbenější. Můžete si připravit domácí, nebo se snadno dají sehnat chutné i kupované. Tento recept je z vepřového mletého masa, plný barev díky…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout…
Cele brambory (ve slupce) uvarime do mekka. Pote nechame vychladnout, oloupeme a nakrajime na 0,5 cm silna kolecka.Spenat vypereme, vhodime do varici vody (asi 1 minutu…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Těsto: uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech.Každé kolečko potřeme…
Vepřovou kýtu prošpikujeme slaninou a maso drezírujeme provázkem. (Obvážeme a utáhneme, kvůli držení tvaru), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej, zprudka…
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma.…
Na sádle osmahneme zeleninu do růžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Měkké maso…
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Řízky můžeme připravit při mnoha příležitostech, i třeba těch slavnostnějších. Křupavé řízky smažené ve sněhovém kabátku jsou krásně šťavnaté a perfektně je doplní lehký…