Bylinkové kuře ve vinné šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenKuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Smícháme polovinu rozmarýnu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Smícháme polovinu rozmarýnu a…
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Cibuli…
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.Na…
Na polievku použite kvalitnú drobnú fazuľu, ktorú máte radi. Ja som mala takzvanú tureckú - svetlú s veľkým okom. Fazuľu večer namočte do vody aspoň na 12 hodín. Na…
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Na pánev dáme trošku olivového oleje a opečeme porce tresky, kterou osolíme a posypeme bylinkami.Sýrový košíček: Parmezán nastrouháme na jemném struhadle a dáme na…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Cibuli nakrájíme na plátky a česnek nasekáme nadrobno. Orestujeme na oleji, přidáme očištěné a pokrájené houby a dusíme doměkka. Pokud máte houby tvrdší, můžete trošičku…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a sýr nakrájíme na malé nudličky. Tenkým nožem nakrojíme do masa kapsičku, lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii a naplníme sýrem. Okraje…
Z uvedených surovin uděláme těsto, necháme ho asi půl hodiny zabalené ve folii v lednici. Na olivovém oleji pomalu necháme zkaramelizovat na měsíčky pokrájenou…
Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje…
Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte…
Smícháme veškeré ingredience na marinádu a namarinujeme čtvrtky. Přendáme do misky a zbylou marinádou zalijeme. Necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 3 hodiny…
Do hrnce dáme slaninu a na středním ohni smažíme do křupava, což trvá asi 8 minut. Slaninu odebereme do misky a vyškvařený tuk necháme v hrnci. Pohled na smažící se…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a tymián. Orestujeme a přendáme do misky.Do pánve dáme olej, přidáme nakrájenou…
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový…
Připravíme nádivku. Nakrájíme na kostičky 8 rohlíků, do misky nalijeme 200 ml mléka, přidáme rozmačkaných 6 stroužků česneku, lžičku másla, žloutky z vajíček, sůl, 3…
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.Mezitím připravte na menší kusy…
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
Hovězí maso nakrájíme na kousky trochu menši než na guláš. Zeleninu očistíme, oškrábeme škrabkou a nakrájíme mrkev a cibuli na kolečka, řapíky na asi 0,5 cm špalíčky,…
Máslo rozehřejeme v hrnci, až začne pěnit, přidáme kuskus a čekáme až se do něj máslo vsákne cca 1 minutu, poté přilejeme vývar a promícháme. Přikryjeme pokličkou a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a necháme zabalené ve folii aspoň 30 minut odpočinout. Těsto pak vyválíme a vložíme do formy, propícháme vidličkou, dáme…
Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme. V kastróli zvaríme 2 dl vody. Keď začne vrieť, vložíme filety, ohneň stiahneme na minimum a filety necháme len tiahnúť…
Hledáte inspiraci jak připravit rybu? Vyzkoušejte specialitu francouzské kuchyně a to brandade. Jedná se o kaši z tresky, uvařenou v mléce společně s aromatickým…