Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 30 min + priprava 1 porcia Dietní recepty , DIA, Redukční 19 názorů

Suroviny

170 g telecí kýta
3 KL rajčatové omáčky
1 KL olivového oleje
1/2 KL sušeného česneku
špetka oregana
špetka tymiánu
italské bylinky
sůl
mletý pepř
pálivá mletá paprika
70 g shirataki
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Telecí nakrájíme na proužky. Pánev zahřejeme a nakapeme na ni olej, který rozetřeme po ploše, kde budeme maso opékat. Proužky poklademe na pánev a z obou stran je opečeme do zlata, podlijeme troškou horké vody.

  2. Až bude bublat, tak posypeme mletou paprikou (já jsem dala pálivou) a promícháme. Osolíme, posypeme bylinkami a česnekem. Znovu podlijeme horkou vodu a dáme dusit.

  3. Vody je málo, takže musíme stále dávat pozor, aby se nám nic nepřipálilo a po trochách podléváme. Po cca 20 minutách, přimícháme k masu 2 malé lžičky rajčatové omáčky. Omáčka je ochucená, pokud nemate omáčku, tak možno použít lžičku rajčatového protlaku a přidat více bylinek do omáčky.

  4. Pokud je málo šťávičky, tak znovu podlijeme trošičkou horké vody a dodusíme. Otevřeme balíček těstovin a polovinu vyjmeme z nálevu, ostatek odložíme do chladničky i s nálevem.

  5. Těstoviny přelijeme studenou vodou a vhodíme je na 1 minutu do vařící vody (já jsem nesolila, ale kdo chce může). Těstoviny slijeme a rozpleteme je.

Poznámka

Hodnoty celej porcie

Energia : 1080,08 kJ

Bielkoviny : 28,86 g

Sacharidy : 5,72 g

Tuky : 12,97 g

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Cholesterol : 111 mg

Uvadza sa, ze shirataki nemaju ziadne hodnoty, ale na krabicke pise, ze v 100g ma

Energia : 72 kj

Tuk : 0.1 g

Carbohydraty : 4 g

Rozpravanie o cestovinach shirataki najdete tu http://www.shirataki.sk/

nebola by som sa sem miesala s mojim receptom, ale uzivatelka paprika ich hladala po ceskom webe a objavila ze na na topkackych potravinach dostat kupit zakladnu hmotu, z ktorej sa tie cestoviny robia

http://www.toppotraviny.cz/japonske-produkty-1/kor... o tom ako sa spracuvaju neviem, pretoze ja som si kupila uz samotne rezance na ebay. Kupila som si velky balik 20ks a videla som, ze tento vyrobok zasielaju aj do celej europy, takze v pripade zaujmu je aj tato moznost.

http://www.ebay.de/itm/20-x-220g-Konjak-Nudeln-Shi...

balicky maju zaruku 18 mesiacov a ja ich skladujem normalne v komore, akurat po otvoreni ich mam v chladnicke. balicky su skladne a male.

Cestoviny mi chutili, maju pevnejsiu konzistenciu, ako mucne rezance, tie zviazane sa dali rozviazat bez toho aby som ich roztrhla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki

  • www.shiratakinoodles.pl www.shiratakinoodles.pl(neregistrovaný)

    pyšně :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • jarda Kadic jarda Kadic

    ajowan: Hydroxid vápenatý je hašené vápno;-) Ca(OH)2;-) Co myslíš,že si přidávají lidi, kteří žvýkají betel? Právě hašené vápno;-)

    Odpovědět

  • ajowan ajowan(neregistrovaný)

    holka ze severu: Hydroxid vápenatý je hašené vápno??? Od kdy??

    E526

    Charakteristika

    Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.

    Použití

    Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.

    Nežádoucí účinky

    Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)

    Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný a zajímavý recept:yes::yes: :-p:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně nafocená i popsaná dobrota:-p+12:-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    holka ze severu:
    http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
    Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
    btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
    no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Alka: nemaju ziadnu chut, su absolutne neutralne. Je to pevna vlaknina , ktora naplni zaludok. Su pruznejsie na zhryz ako mucne cestoviny, povedzme su ako ryzove rezance,ale ryzove rezance maju nejaky naznak chuti...tieto nemaju. neviem ci sa dokazu v polievke rozmocit, pretoze ja som ich jedla len ako prilohu v omacke, ktoru som hned konzumovala.

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Nechci být potvora, ale nudle obsahuje vysoký podíl E526, což je Hydroxid vápenatý ( Hašené vápno ). Takže tento druh "těstovin" asi tolik zdravý nebude ;-) Možná jsou nízkokalorické, to ano...ale do zdravé potraviny asi mají dost daleko. :-8

    Odpovědět

  • Alka Alka(neregistrovaná)

    to vypadá zajímavě, jen by mě zajímalo - jak je to s chutí těstovin?? jednou jsem totiž zkoušela nějaké fitness bílkovinové těstoviny, tvarově jako "trubky", ale chuťově to byla prostě hrůza... a bohužel ani žádné koření nepomohlo, takže jíst se to dalo jen s opravdovým sebezapřením. Proto jsem od toho brzo upustila :-) Chutná to aspoň trochu jako těstoviny či něco podobného z příloh?;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bibinka: telecí bych Ti mohla posílat,kolik by jsi chtěla, denně ho má čerstvé a krásné tady u nás masna, když jdu z práce, ale mne už to nebere, tak bych Ti ho koupila ráda Janinko:-K:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K telecí občas je,ale ty těstovinky..:(

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

  • Bibinka Bibinka

    vybusna:Výbušná, což o to, recept se mi líbí a ráda bych i vyzkoušela, fotka je hezká a žravá, ale kde sehnat to telecí maso, to mi asi nepovíš viď:-?:-D;-) Toho 4. bodíka si zasloužíš:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: těstoviny shirataki bílkovinové recepty shirataki těstoviny konjak nudle dukanové recepty shirataki brno bilkovinove testoviny těstoviny z konjaku těstoviny shirataki koupit schirataki kde koupit v brně mleté krůtí maso bílkovinové nudle shirataki těstoviny kde koupit kde koupit testoviny shirataki bilkovinove testovuiny shirakati těstoviny schirataki těstoviny shirataky úprava těstovin shirataki těstoviny s konjaku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít