Restovaná játra s tymiánem

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 30 minut 2 názory

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 30 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

5 -10 dkg anglické slaniny
1 cibule
3 - 4 stroužky česneku
1/2 kg kuřecích jater
3 rajčata
1 lžíce kečupu
2 - 3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, na nudličky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme očištěná (odblaněná) drůbeží játra a za stálého míchání opékáme. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, tymián, čerstvě mletý pepř a kečup. Necháme vydusit šťávu z rajčat a nakonec dochutíme solí.

  2. Podáváme s níže uvedenými přílohami a ozdobíme zeleninou.

  3. Přílohy: čerstvý chléb nebo pečivo, rýže, opečené brambory, vařené brambory, bramborová kaše, hranolky nebo rösti.

Poznámka od kuchařky

Játra mohou být jakákoliv drůbeží. Dělala jsem z krůtích, kachních, kuřecích, jen ne z husích, z těch dělám paštiku. Vepřová a hovězí nejsou vhodná, jsou tužší. Zkoušela jsem to, ale nebylo to ono.

Komentáře k receptu Restovaná játra s tymiánem

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

Tématické fráze: restovaná krůtí játra restovaná husí játra kureci jatra s tymianem restovane husi jatra restovaná drubeží játra restovaná játra restovaná kuřecí játra na cibulce restovaná hovězí játra restované hovězí játra na cibulce restovana jatra s hranolky husí játra restovaná restovana kachni jatra kuřecí játra tymiánem hovezi restovana jatra játra na tymiánu hovězí játra restovana restovaná hovězí játra na cibulce restovaná kuřecí játra restovaná krutí játra na cibulce restovaná vepřová játra