Jablkový řez
Recept ještě nebyl hodnocenUpečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
Dame varit zeleninovy vyvar, pridame pokrajeny toastovy chleb, nakrajeny cesnek, kmin a varime 10 minut. Pote rozmixujeme, dochutime peprem, pripadne dosolime a vmichame…
Vypracujeme „klasické“ tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe vypracované). Uzené maso nebo šunku umeleme a…
Zo všetkych surovin spracovať cesto a nechať asi 1 hodinu odležať v chladničke. Jablka ošupať, nastruhať na veľkom struhadle (pôvodne jablka maju byť nakrajane na…
Z mléka, vajec, mouky a vanilkového cukru ušleháme metličkou (strojem ke šlehání) hladké těsto, do kterého přidáme špetku soli. Do těsta přidáme lžíci potravinářského…
Plátky varíme vo vode, ktorú sme ochutili masoxovou kockou, sójovkou, cesnakom a pod., asi 15 min. Necháme v nej vychladnúť, stáť kľudne aj niekoľko hodín.Potom…
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme ( pri strednej teplote ). Necháme vychladnúť. Vrch koláča potrieme džemom, alebo…
Ricottu, jemně nastrouhaný sýr, vejce a nakrájenou pažitku nebo cibulku promícháme a podle chuti opepříme a osolíme.Listové těsto rozválíme. Pokud máme tvořítko,…
Ricottu, jemně nastrouhaný sýr, vejce a nakrájenou pažitku nebo cibulku promícháme a podle chuti opepříme a osolíme.Listové těsto rozválíme. Pokud máme tvořítko,…
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.Oloupané vejce obalíme…
Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat /střídavě/ žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme pol. moukou. …
Troubu si zapneme na cca 200°C. Listové těsto rozložíme, potřeme celé vajíčkem rozmíchaným se lžící vody, rozkrájíme (výborně to jde rádýlkem na pizzu) na delší…
Uzenou krkovici pokrájíme a posypeme promnutou majoránkou se saturejkou. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný…
Piškotové těsto: ze 7 bílků ušlehat tuhý sníh elektrickým šlehačem, zašlehat postupně cukr, žloutky, nakonec vařečkou vmíchat mouku a olej. Dát upéct, já pekla v…
Vejce oloupáme a rozkrojíme a žloutky vyjmeme. V misce utřeme ustrouhané žloutky s olejovkami. Podle potřeby přidáme olej z olejovek, rozsekané bílky, osolíme. Podle…
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno…
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými slzičkami do misky. Opepříme, ale zatím nesolíme. K bramborám přidáme oloupanou a na klínky nakrájenou…
Ochucené maso - záměrně neuvádím ochucení. Dělala jsem asi ze 40 dkg a bylo z toho asi 8 paprik,je to podle velikostí.Papriky očistíme, naplním masem a do proužků…
Ve větším hrnci uvaříme králičí díly a kachní krky do měkka (doba viz Poznámka) Přidáme veškeré koření, zeleninu ještě ne. Já vařila v normálním hrnci (vysvětlení viz…
Do mísy přesejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte ho troškou vlažné vody a nechte kvásek vzejít. Potom přidejte 2 lžíce oleje, hrnek…
Ochucené maso - záměrně neuvádím ochucení. Dělala jsem asi ze 40 dkg a bylo z toho asi 8 paprik,je to podle velikostí.Papriky očistíme, naplním masem a do proužků…
Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme na tuhý sníh. Při stálém šlehání přidáváme cukr a postupně žloutky, které neustále šleháme. Do ušlehané směsi opatrně zamícháme…
Do pekárny dáme mléko, vejce, sůl. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky,rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli a jen trochu osmahneme do sklovita a odstavíme.…
Upečeme sï klasický korpus. Druhý den postupujeme klasicky jako při přípravě dortu. Já u jednoho použila pouze marcipán a ten druhý je zdobený jedlou fotografií.