Housky nebo bagetky s pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenPórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Pomazánkové máslo vyšleháme s cukrem a vejci. Mouku smícháme s kypř.práškem a pudink.práškem a vmícháme k máslové hmotě, přidáme mléko, mleté mandle a čokoládu. Nalijeme…
Oloupané banány nakrájíme na plátky. V misce prošleháme ricottu s vejci a pomerančovou šťávou, pak vmícháme nakrájené banány, oprané okapané brusinky a mandlové lupínky…
Tvarohové pomazánky jsou oblíbenou svačinou plnou bílkovin. Kousek uzeniny společně s kyselou okurkou a vařenými vajíčky dodá pomazánce výbornou chuť. Do půl hodiny ji…
Každá domácnost má jistě svůj osvědčený recept na sekanou. Tento recept na sekanou z hovězí kližky je doplněn o kořenovou zeleninu, která dodá na celkové chuti. Dále…
Droždová pomazánka má své příznivce i odpůrce. Dominuje jí totiž specifická chuť restovaného droždí. V kombinaci s vajíčky, pažitkou a čerstvým chlebem je však zdravá a…
Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Mezitím na malém množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které…
Nejprve ušleháme sníh z bílků. Žloutky, cukr a tuk třeme asi 10 minut, až vznikne hustá pěna, pak přidáme mouku s kypř. práškem, nalijeme šlehačku a doředíme mlékem.…
Uvaříme raději brambory den předem, aby byly studené.Druhý den je přepůlíme a lžičkou každou půlku vydlabeme a vytvoříme oválné mističky, do kterých dáme oříšek másla.Do…
Čočku uvaříme doměkka, scedíme a necháme zchladit. Na oleji orestujeme papriku a cibuli. Zbytek ingrediencí nakrájíme na kostičky. Smícháme vše dohromady, osolíme,…
Karfiol ( brokolicu ) rozoberieme na malé ružičky, zalejeme vriacou vodou a 3 min necháme blanšírovať. Potom scedíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do kruhu a vyložíme ním…
Do mísy dáme mouku, uděláme v ní důlek. Do důlku nasypeme cukr a nadrobíme droždí. Přilijeme část teplého mléka. Počkáme, až začnou kvasnice pracovat. Mezitím…
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni s máslem a šlehačkou,Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.Přidáme mléko, vajíčko, cukr a poté vlijeme čokoládovou…
Sypké ingredience smícháme, klepneme vejce a pomocí vody zpracujeme těsto jako na nudle - tak tuhé, aby šlo rozválet a moc se nelepilo.Na moukou lehce posypaném válu…
Každý trojúhelník nakrájíme na 3 plátky.Obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. Pak znovu mouka a vejce, nakonec ve strouhance.Usmažíme v rozehřátém oleji. Podáváme…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Sladké banánové lívanečky potěší k snídani nejen vaše ratolesti, ale i dospělé. Zkuste je připravit se sladkým opičím máslem, které se skládá z banánů, ananasu a kokosu,…
Tento recept spojuje křehkou chuť cukety s křupavou slaninou a jemným vajíčkem, pro vaší zdravou a zároveň sytou snídani nebo lehkou večeři. Potěší nejen vaše chuťové…
Smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji nemají příliš v lásce. Připravíme hned dva druhy - brokolicové a mrkvové. Placičky podáváme s…
Krásný jedlý dárek k Valentýnu nebo Dni matek vyjadřuje lásku, kterou k obdarovanému cítíte. Pokud jej vlastnoručně vyrobíte, potěšíte své blízké ještě víc. Postačí vám…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen…
Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…