

Dýňový dort s pomerančovým krémem šmakoun
Suroviny 12 porcí
- Na těsto :
- 230 g oloupané dýně hokkaido jemně nastrouhané
- 220 g oloupaných jablek jemně nastrouhaných
- 1 kávová lžička skořice
- 80 g vlašských ořechů nastrouhaných
- 75 g českého ghíčka nebo oleje
- 50 g medu (třtinového cukru)
- 1 vejce
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 80 g špaldové mouky
- 50 g pohankové mouky
- 50 g rýžové mouky.
- Na krém :
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g pomerančového krému šmakoun
- 20 g ořechů na posypání
Postup přípravy receptu
Smícháme dýni, jablka, skořici, ořechy, máslo, vejce a med.
Přidáme mouky smíchané s jedlou sodou a promícháme.
Nalijeme do formy vyložené pečicím papírem, nebo vymazané a vysypané, a pečeme na cca 180 °C cca 45 min. Zkoušíme špejlí, až zůstane čistá. Po vychladnutí rozkrojíme, naplníme krémem, pomažeme i svrchu a posypeme ořechy.
Poznámka od kuchařky
Nakrájíme na 12 porcí , 1 porce - 1170 KJ, 10 g bílkovin, 16 g tuku, 23 g sacharidů ( 10 cukru) , 2,8 g vlákniny :-) Přeji dobrou chuť :-)
Inspirací pro tento dort byla JItka Matěchová a její blog www.navlnechuti.cz . Jen jsem si trochu upravila ingredience. JItka má recepty bez mléčné bílkoviny a některé i bez lepku. My žádnou alergií netrpíme, tak jsem využila suroviny, které mám běžně doma :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňový dort s pomerančovým krémem šmakoun
-
Ta ten šmakoun mne začal docela zajímat