Plněný sladký chlebánek

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
50 g cukru
25 g droždí
100 ml mléka (i vody)
1 vejce
40 g másla
špetka soli
Na náplň:
marmeláda (nejlepší je meruňková)
40 g ořechů nebo mandlí
vejce na potření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme projet program Těsto.

  2. Pak vyndáme, těsto rozválíme na velikost asi 30x25cm,potřeme marmeládou a posypeme krájenými oříšky.

  3. Zabalíme jako roládu a dáme do vymazané chlebíčkové formy.

  4. Necháme nakynout, potřeme vejcem a dáme asi na 25-30 minut péct do vyhřáté trouby.

Poznámka

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněný sladký chlebánek

  • Boubelinda Boubelinda

    Tak jsem tentokrát mc spěchala a zapomněla jsem chlebánek nechat ještě v pekárně kynout. No a podívejte co mi udělal, kluk jeden :-/ A to jsem si při pečení řikala, jak pěkně kyne.:-( Ale i tak byl moc dobrý.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mirčo mě osobně se naopak ta tvoje fotka líbí, že je taková " živá" a navíc, myslíš, že chuťovým buňkám vadilo, jak moc byl ten tvar dokonalý?Ale taky to vyzkouším, sice jen v klasické troubě a po tvých připomínkách si dám bacha na těsto ;-):-p, každopádně i pro cahleen :yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)tak jsem se konečně dostala dát ti fotečky mého výtvoru;-).Bohužel ani zdaleka nevypadá tak dobře jako chutnal:-p.Byl vynikající a tak jsme ho hned spapali.Příště udělám těsto trošku hutnější a snad to bude lepší.Jé-zapoměla jsem ti napsat,že jsem část hladké mouky nahradila celozrnnou(asi 100g).Kdyby se ti fotky nelíbily tak je smáznu,ano;-).Posílám boďku za super recept:yes: a při příštím pečení si zkusím napravit reputaci:-D:-D.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Miri, jsi šikulka!:yes::yes:Bochánek by měl být měkounký a lehounký už jen podle toho, jak měkké a "živé" to bylo, když jsi ho dávala do pečky....snad vám bude chutnat;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)tak jsem právě dopekla;-).Pekelně krásně mi tím voní celý byt:-p:-p(takhle na noc:-S;-):-D),ale kdyby jsi věděla jak mě potrápil:-(.Vše bylo super,těsto se hezky zadělalo,i se s ním prima pracovalo-plnila jsem mameláda:meruňka a lesní směs,tvaroh se zakysankou s rozinkami a bez rozinek.Zabalit to ještě jakž takž šlo,ale přendat do pečky,to byl porod:-)).Běhala jsem okolo toho jak okolo prního miminka a něvěděla jsem jak ho podebrat:-D:-D.Těsto bylo tak jemné(ne tenké),že se mi kroutilo v rukou jak had.No nakonec jsem zavřela oči,podebrala ho a hup s ním do nádoby.Upekl se pěkně-50min-ale chuť prozradím až zítra;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Díky moc;-).Vyzkouším s tvarohovou plňkou a marmeládou,asi;-):-p.Když se zadaří přibudou fotečky;-):-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Miri, v pečce zpravidla peču déle, než v troubě. Tenhle chlebánek bych tam (odhadem) nechala aspoň 45min, pak vyzkoušet špejlí, jestli těsto nelepí.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)jak dlouho pečeš v DP?Stejně jako v klasické troubě?Docela mě to láká na vyzkoušení;-).Díky

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jani, je myšleno mléka NEBO vody....já téměř všechno kynuté těsto (i sladké) zadělávám vodou, připadá mi takové....lehčí.:yes:Mám ohromnou radost, že ses do práce s pečkou tak "obula":-))

    A jak píše Jiřina, pečka těsto zadělá a vykyne, ty ho pak, nadýchané, vytáhneš, dobře propracuješ a dál použiješ (nakrájíš na dílky, z těch uděláš housky aj, v tomhle případě vyválíš, naplníš, zavineš a vrátíš do pečky, kde vykyne.-:-! Pokud budeš péct v ní a ne ve formě, jak je u receptu. Do pečky bys vlastně měla těsto rozdělit a udělat 2 menší roládky, na každou stranu těch hřídelí na dně jednu. -:-! Po nakynutí ve formě už jen nastavíš pečení a zapneš a trochu hlídáš.)
    Přeju ti, ať se ti povede!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    oblíbených,samozřejmě:-O

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Janko,nechci dělat chytrou a odpovídat za Cathlen,ale udělej si těsto v pekárně,až vykyne tak to udělej podle receptu a vrať zpátky do pekárny,dej jenom program pečení.:-8:-)),že jo Cathlen :-?.Taky jsem si dala do blíbených a udělám co nejdřív:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    A ještě, tady píšeš vyndáme z pekárny a vyválíme, jak jsi to teda udělala v té pekárně? Vypadá to super. Promiň, že otravuji, ale Chtěla bych vyzkoušet něco sladkého právě v pekárně;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Cathllen, je myšleno 100ml mléka i vody, nebo, že mléko můžu nahradit vodou?

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Dělám podobný, jen dovnitř dávám tvarohovou nebo makovou nádivku, někdy obě půl na půl, pak je to moc pěkné na řezu.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-O Vypadá nádherně a už je recept v oblíbených :yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sladké pečení recepty sladké pečení sladke recepty z domaci pekarny sladké recepty domácí pekárna sladké pečení v domácí pekárně sladké recepty do domácí pekárny sladké pečivo z domácí pekárny domaci pekarna recepty sladke recepty sladké pečení merunkova marmelada z domaci pekarny sladké recepty do pekárny dort ve tvaru nahrobku sladké pečení v pekárně domácí pekárna sladké recepty recepty na pečení sladké sladké pečivo pro domácí pekárny sladké pečivo - domácí pekárna velikonocni peceni v domaci pekarne domácí pekárna sladké pečivo recepty na sladke peceni

Zapomněl/a jsem heslo