Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný sladký chlebánek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 12. 2008 14:41

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 814 kJ / 1 868 kcal
Bílkoviny51,26 g
Tuky73,11 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 367 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy245,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Boubelinda

1. 7. 2009 00:20

Tak jsem tentokrát mc spěchala a zapomněla jsem chlebánek nechat ještě v pekárně kynout. No a podívejte co mi udělal, kluk jeden :-/ A to jsem si při pečení řikala, jak pěkně kyne.:-( Ale i tak byl moc dobrý.

spagetka spagetka

31. 5. 2009 09:34

Mirčo mě osobně se naopak ta tvoje fotka líbí, že je taková " živá" a navíc, myslíš, že chuťovým buňkám vadilo, jak moc byl ten tvar dokonalý?Ale taky to vyzkouším, sice jen v klasické troubě a po tvých připomínkách si dám bacha na těsto ;-):-p, každopádně i pro cahleen :yes::yes:

mirca75 mirca75

31. 5. 2009 09:28

Cathleen:-)tak jsem se konečně dostala dát ti fotečky mého výtvoru;-).Bohužel ani zdaleka nevypadá tak dobře jako chutnal:-p.Byl vynikající a tak jsme ho hned spapali.Příště udělám těsto trošku hutnější a snad to bude lepší.Jé-zapoměla jsem ti napsat,že jsem část hladké mouky nahradila celozrnnou(asi 100g).Kdyby se ti fotky nelíbily tak je smáznu,ano;-).Posílám boďku za super recept:yes: a při příštím pečení si zkusím napravit reputaci:-D:-D.

cathleen cathleen

30. 5. 2009 06:20

Miri, jsi šikulka!:yes::yes:Bochánek by měl být měkounký a lehounký už jen podle toho, jak měkké a "živé" to bylo, když jsi ho dávala do pečky....snad vám bude chutnat;-)

mirca75 mirca75

29. 5. 2009 22:53

Cathleen:-)tak jsem právě dopekla;-).Pekelně krásně mi tím voní celý byt:-p:-p(takhle na noc:-S;-):-D),ale kdyby jsi věděla jak mě potrápil:-(.Vše bylo super,těsto se hezky zadělalo,i se s ním prima pracovalo-plnila jsem mameláda:meruňka a lesní směs,tvaroh se zakysankou s rozinkami a bez rozinek.Zabalit to ještě jakž takž šlo,ale přendat do pečky,to byl porod:-)).Běhala jsem okolo toho jak okolo prního miminka a něvěděla jsem jak ho podebrat:-D:-D.Těsto bylo tak jemné(ne tenké),že se mi kroutilo v rukou jak had.No nakonec jsem zavřela oči,podebrala ho a hup s ním do nádoby.Upekl se pěkně-50min-ale chuť prozradím až zítra;-)

mirca75 mirca75

29. 5. 2009 13:57

Díky moc;-).Vyzkouším s tvarohovou plňkou a marmeládou,asi;-):-p.Když se zadaří přibudou fotečky;-):-D

cathleen cathleen

29. 5. 2009 12:54

Miri, v pečce zpravidla peču déle, než v troubě. Tenhle chlebánek bych tam (odhadem) nechala aspoň 45min, pak vyzkoušet špejlí, jestli těsto nelepí.

mirca75 mirca75

29. 5. 2009 11:51

Cathleen:-)jak dlouho pečeš v DP?Stejně jako v klasické troubě?Docela mě to láká na vyzkoušení;-).Díky

cathleen cathleen

29. 4. 2009 06:17

Jani, je myšleno mléka NEBO vody....já téměř všechno kynuté těsto (i sladké) zadělávám vodou, připadá mi takové....lehčí.:yes:Mám ohromnou radost, že ses do práce s pečkou tak "obula":-))

A jak píše Jiřina, pečka těsto zadělá a vykyne, ty ho pak, nadýchané, vytáhneš, dobře propracuješ a dál použiješ (nakrájíš na dílky, z těch uděláš housky aj, v tomhle případě vyválíš, naplníš, zavineš a vrátíš do pečky, kde vykyne.-:-! Pokud budeš péct v ní a ne ve formě, jak je u receptu. Do pečky bys vlastně měla těsto rozdělit a udělat 2 menší roládky, na každou stranu těch hřídelí na dně jednu. -:-! Po nakynutí ve formě už jen nastavíš pečení a zapneš a trochu hlídáš.)
Přeju ti, ať se ti povede!:yes::yes::yes:

Jikotka Jikotka

28. 4. 2009 22:30

oblíbených,samozřejmě:-O

Jikotka Jikotka

28. 4. 2009 22:29

Janko,nechci dělat chytrou a odpovídat za Cathlen,ale udělej si těsto v pekárně,až vykyne tak to udělej podle receptu a vrať zpátky do pekárny,dej jenom program pečení.:-8:-)),že jo Cathlen :-?.Taky jsem si dala do blíbených a udělám co nejdřív:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2009 20:02

A ještě, tady píšeš vyndáme z pekárny a vyválíme, jak jsi to teda udělala v té pekárně? Vypadá to super. Promiň, že otravuji, ale Chtěla bych vyzkoušet něco sladkého právě v pekárně;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2009 20:00

Cathllen, je myšleno 100ml mléka i vody, nebo, že mléko můžu nahradit vodou?

Amira Amira

2. 2. 2009 21:29

Dělám podobný, jen dovnitř dávám tvarohovou nebo makovou nádivku, někdy obě půl na půl, pak je to moc pěkné na řezu.

Merylas Merylas

26. 12. 2008 17:24

:-O Vypadá nádherně a už je recept v oblíbených :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: sladké pečení recepty sladké pečení sladke recepty z domaci pekarny sladké recepty domácí pekárna sladké pečení v domácí pekárně sladké recepty do domácí pekárny sladké pečivo z domácí pekárny domaci pekarna recepty sladke recepty sladké pečení merunkova marmelada z domaci pekarny sladké pečení v pekárně sladké recepty do pekárny dort ve tvaru nahrobku domácí pekárna sladké recepty recepty na pečení sladké sladké pečivo pro domácí pekárny sladké pečivo - domácí pekárna velikonocni peceni v domaci pekarne domácí pekárna sladké pečivo recepty na sladke peceni

Suroviny: mouka hladká, cukr, droždí, mléko, vejce, máslo, sůl, marmeláda, ořechy, vejce

TopRecepty.cz

Plněný sladký chlebánek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5W7