Pečený vepřový ocásek s celerem a pomerančem

suslajda Kuchařka: suslajda

Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

1 vepřový ocásek
1 velký celer
3 stroužky česneku
1 pomeranč
3 PL olivového oleje
1 velká snítka rozmarýnu
2 Kl sójové omáčky
200 ml suchého červeného vína
200 ml vývaru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek utřeme.

  2. Z omytého pomeranče škrabkou na brambory oloupáme kůru, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu.

  3. V kastrolu si rozpálíme část oleje a opečeme maso za všech stran. Maso vyndáme na talíř a do kastrolu dáme zbytek oleje.

  4. Přidáme celer, který restujeme 3 až 4 min. dokud nezačne hnědnout. Během restování přidáme česnek a nasekaný rozmarýn.

  5. K celeru přilijeme sójovou omáčku a víno, necháme přejít varem. Maso a celerový základ dáme do pekáče, zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou.

  6. Přidáme pomerančovou kůru, osolíme a opepříme.

  7. Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 200°C asi 2 hodiny. Poslední půl hodiny maso pečeme odkryté, aby získalo pěknou barvu.

Poznámka

Příloha šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový ocásek s celerem a pomerančem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recept na vepřové pečené ocásky veprovy ocasek pečené vepřové ocásky vepřové ocásky pečené recept na vepřový chvostik veprovy chvostik recepty vepřový ocásek uzený vepřový ocásek, obrázek vepřový ocásek recepty vepřové ocásky recept recept veprovy ocasek vepřový ocasek recept recept na vepr.ocasek vepř ocásky recepty pecena žebra s celerem pečený veprovy ocas pečený uzený ocas vepř ocásek na ocasek vepř kde je veprovy ocasek