Voňavé vepřové plátky po toskánsku

Suroviny 4-6 porcí

6 vepřových plátků z kýty
hladká mouka
2 středně velké cibule
100 g slaniny
1 lžička fenyklu
4 stroužky česneku
150 ml červeného suchého vína
40 ml vinného octa
1 konzerva krájených rajčat ve šťávě (400 g)
2 snítky rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1/2 lžičky skořice
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
140 g černých oliv bez pecek
petrželka (pokud možno hladkolistá)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme.
    V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
    Opečené naskládáme do zapékací misky.

  2. Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
    Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit.

  3. Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
    Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme.

  4. Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
    Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: starší číslo magazínu Albert, recept je od Z. Polreicha

Komentáře k receptu Voňavé vepřové plátky po toskánsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové po toskánsku vepřové po toskánsko vepřové plátky vepřové maso po toskánsku veprove kotlety po toskansku recept veprove po toskánsku upecene veprove platky recepty z veproveho veprove maso po toskánsko vepřová pečené po toskánsko žampiony po toskánsku kotleta po toskánsku veprovy platek po toskánsku maso po toskansku vepřové maso recepty po toskánsko vepřová pečeně po toskánsku co z veprovych platku vepřové plátky v mouce