Voňavé vepřové plátky po toskánsku

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4-6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

6 vepřových plátků z kýty
hladká mouka
2 středně velké cibule
100 g slaniny
1 lžička fenyklu
4 stroužky česneku
150 ml červeného suchého vína
40 ml vinného octa
1 konzerva krájených rajčat ve šťávě (400 g)
2 snítky rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1/2 lžičky skořice
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
140 g černých oliv bez pecek
petrželka (pokud možno hladkolistá)
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme.
    V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
    Opečené naskládáme do zapékací misky.

  2. Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
    Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit.

  3. Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
    Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme.

  4. Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
    Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.

Poznámka

Zdroj: starší číslo magazínu Albert, recept je od Z. Polreicha

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Voňavé vepřové plátky po toskánsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty z veproveho vepřové po toskánsko vepřová pečeně po toskánsku co z veprovych platku vepřové po toskánsku vepřové plátky v mouce

Zapomněl/a jsem heslo