Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 101,12 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 73,80 g |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
Opečené naskládáme do zapékací misky. Krok 2: Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit. Krok 3: Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme. Krok 4: Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Moje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 21 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 1 hodinou
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po toskánsku,
vepřové po toskánsko,
vepřové plátky,
vepřové maso po toskánsku,
veprove kotlety po toskansku,
recept veprove po toskánsku,
upecene veprove platky,
recepty z veproveho,
veprove maso po toskánsko,
vepřová pečené po toskánsko,
žampiony po toskánsku,
kotleta po toskánsku,
veprovy platek po toskánsku,
maso po toskansku,
vepřové maso recepty po toskánsko,
vepřová pečeně po toskánsku,
co z veprovych platku,
vepřové plátky v mouce
Suroviny:
plátek vepřový,
mouka hladká,
cibule,
slanina,
fenykl,
česnek,
víno červené suché,
ocet vinný,
rajče,
rozmarýn,
tymián čerstvý,
skořice,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
olivy černé,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (1)