Hovězí daube

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 90 min + priprava 3 velke porcie Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

500 g hovězího masa na dušení
hladká mouka na obalení
1 cibule
3 česnekové stroužky
2 stonky celeru
1 pálivá paprika
2 menší mrkve
sůl
čerstvě drcený pepř
3 PL olej
2 bobkové listy
rozmarýn nasekaný
5 cherry rajčat
1 PL rajčatového protlaku
200 ml červeného suchého vína
250 ml vařící vody
1 PL cukr
1 PL octa
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.

  2. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem, osmahneme dohněda.

  3. Maso přelijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasko, osmahnutou cibuli, celer a papriku.

  4. Uvedeme do varu. Dáme na dvě hodiny péct do trouby.Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp, najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5544

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 466 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí daube

  • mysulka mysulka

    To je nádhera, krásný recept i fotka :yes::-p:-K.

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    moc hezké... v pátek jsem koupil krásné telecí, dal do mražáku... myslím, že brzo vytáhnu a zkusím, bude to rychlejší! A jinak - maso v mouce obaluju, skoro vždycky!:-) a vínem u vaření taky nešetřím, zalívám se jím sám, pomáhá to v kreativitě!:-8

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasný pohled:yes::-D skvělý receptík:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    vybusna: žádné maso, ani líčka, neobaluju v mouce, jen opeču - možná někdy popráším roštěnky. Občas přidám kořenovou zeleninu, tu pak krom mrkve (nechávám větší kousky vcelku) promixuju. Víno jaké je, většinou nějaký merlot nebo cabernet - málokdy mi ze sedmičky zbyde na lehký stříček:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    hosta: hosticka...a obalujes pred tym maso v muke?. Kedze tam davam tu muku, strasne mi to hustne...a toho vina by som sa nedoliala...co by mozno nebolo na skodu, ale mala som tazky Pinot noir, bol vyrazny ako slak..to som nariedit musela.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Parádní jídlo - nějak podobně dělám líčka, vodou šetřím,,;-) jen na víně

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Jaj...dakujem, Vam damy...taky stary rcp :-8

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Ježíš, to je krása!!!:-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    vybusna: Jsi opravdu jednicka* :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    maris: tak...nechci vidiet maruska ako vyzerala ta povodna....:-8 tak ako vsetky moje pred 7 rokmi :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak já jako první po sedmi letech přidávám komentář - krásný recept, který mi úplně unikl a nádherná fotka / ta je určitě současná, ne původní ;-):-))/:-):yes:+

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: řapíkatý celer recepty vepřové daube hovězí čína recept řapíkatý celer čína z hovězího masa celer řapíkatý recepty hovězí čína recept hovězí maso na víně hovězí doube hovězí roštěná na víně cina z hoveziho recepty z řapíkatého celeru recepty řapíkatý celer řapíkatý celer-recepty řapíkatý celer recept roštěná na červeném víně hovězí po čínsku celer řapíkatý recept roštěná na pepři plec brokolice

Zapomněl/a jsem heslo