Vepřové na víně s kapary a rozmarýnem

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

500 g vepřová plec
150 ml červeného suchého vína
1-2 lžíce kaparů
1 lžička dijonské hořčice (nemusí být)
větvička rozmarýnu
vývar
100 ml smetany
1 lžíce mouky
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla.

  2. Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar, hořčici, rozmarýn a dusíme doměkka.

  3. Dvacet minut před koncem vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, prošleháme, vložíme kapary a dokončíme.

  4. Na závěr zjemníme smetanou.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na víně s kapary a rozmarýnem

1 2

Tématické fráze: vepřové s kapary vepřové na víně vepřové líčka na kaparech vepřové na kapary vepřové plátky kapari pečené vepřové kotlety na víně a kapari kapary veprova veprove s rozmarynem vepřové na kapari veprove s kapari vepřové maso s kapary kapary kapary, vepřové

Zapomněl/a jsem heslo