

Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně
Suroviny
- 1000 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)
- 300 ml hovězího vývaru
- 150 g černých oliv
- 80 g sušených rajčat v oleji
- 3 PL olivového oleje
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Na marinádu:
- 500 ml červeného suchého vína
- 3 PL olivového oleje
- 200 g rajčatového pyré
- 1 cibule nakrájená nahrubo
- 3 stroužky česneku(drcený)
- 1 KL oregána (měla jsem sušené)
Postup přípravy receptu
Smícháme přísady na marinádu.
Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc.
Maso vyndáme z marinády, marinádu si uchováme.
V hrnci vhodném do trouby opekáme maso po částech. Každou opečenou dávku masa vyndáme na talíř.
Do výpeku po mase dáme mouku a mícháme, přilijeme marinádu a vývar.
Za stálého míchání přivedeme k varu, vrátíme maso, přidáme sušená rajčata.
Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté ne 160°C doměkka. Hrnec odklopíme, přidáme olivy, je-li potřeba, tak dosolíme a pečeme ještě asi 20 min.
Poznámka od kuchařky
Doba pečení záleží na troubě a kvalitě masa.
Zdroj Apetit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně
-
lucadanek:děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že jste si pochutnali
-
Měli jsme včera k obědu a posílám bodík.
-
Tak to je moje gusto...
-
supééééér
-
všem děkuji vyzkoušejte je to moc dobrý
-
Krásné Hani, sice hovězí nekupuji, ale tohle bych si dala hned
-
spagetka: Spagi, pro mne za mne, já je zbaštím, ať je to co je to
-
Iljusa:neblázni, dyk jsme to měli vždy jak zeleninu
-
spagetka: No to bych až tak netvrdila
http://cs.wikipedia.org/wiki/Raj%C4%8De_jedl%C3%A9
Jinak receptík -
danielle72: teda promiň, rajský jsou zelenina
-
Mňam, ovoce s masem mám ráda... +14
-
Hani, super pokrm, určitě to je moc dobré
-
Miluji hovězí a zvlášť v takové luxusní úpravě.
-
rebeka: suhlasim, ja drzim http://www.topdieta.sk/dukanova-dieta/ a toto som si dnes dopriala ako hriesne jedlo :)))))
-
krásný recept i foto