Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 24 názorů

Suroviny

1000 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)
300 ml hovězího vývaru
150 g černých oliv
80 g sušených rajčat v oleji
3 PL olivového oleje
2 PL hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
Na marinádu:
500 ml červeného suchého vína
3 PL olivového oleje
200 g rajčatového pyré
1 cibule nakrájená nahrubo
3 stroužky česneku(drcený)
1 KL oregána (měla jsem sušené)
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu.

  2. Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc.

  3. Maso vyndáme z marinády, marinádu si uchováme.

  4. V hrnci vhodném do trouby opekáme maso po částech. Každou opečenou dávku masa vyndáme na talíř.

  5. Do výpeku po mase dáme mouku a mícháme, přilijeme marinádu a vývar.

  6. Za stálého míchání přivedeme k varu, vrátíme maso, přidáme sušená rajčata.

  7. Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté ne 160°C doměkka. Hrnec odklopíme, přidáme olivy, je-li potřeba, tak dosolíme a pečeme ještě asi 20 min.

Poznámka

Doba pečení záleží na troubě a kvalitě masa.

Zdroj Apetit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 954 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí na červeném víně hovězí guláš na víně hovězí guláš na červeném víně pečené maso na víně hovězí nudličky na červeném víně hovězí s rajčaty hovězí maso se sušenými rajčaty hovězí guláš pečený v troubě přes noc hovězí na víně guláš se sušenými rajčaty hověží na víně v troubě maso s rajčaty na víně hovězí maso na červeném víně hovězí líčka na červeném víně apetit hovězí maso na víně pečené hovězí maso na víně maso pečené na víně pečené maso na červeném víně pecene na vine hovězí maso na víně s rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo