Nevšední melounový salát
Recept ještě nebyl hodnocenSlanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na…
Všechny suroviny na marinádu smícháme, mimo cibule. Do marinády vložíme stehna a vmasírujeme do nich marinádu. Přes noc necháme odležet v lednici.Druhý den nakrájíme…
Kuřecí řízky naklepeme do šířky, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Poklademe plátky coppa di parma a plátky sýra. Zavineme, upevníme jehlami či párátky a…
Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru. Papriku očistíme,…
Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Mrkev, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm orestujeme. Potom ji zalijeme…
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Jemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Lávové muffiny jsou rozhodně zajímavým dezertem. Díky krátké době pečení zůstanou ve středu tekuté a po nakrojení se jejich střed rozteče jako láva. Na talíři se navíc…
Připravte si minutková drůbeží játra. Mohou být třeba lehkou letní večeří, která nevyžaduje dlouhou tepelnou úpravu. Víno, kečup a kysaná smetana jídlo mírně okyselí,…
Játra očištíme od žil. Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Játra rozložíme do hlubší…
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh.…
Cibuli nakrájejte na velice jemné kostičky. Hlívu pokrájejte na tenké nudličky. Obzvlášť tuhou nohu rozkrájejte na co nejtenčí kousky. Tofu rozmačkejte vidličkou. Na…
Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Smícháme polovinu rozmarýnu a…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…
Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min. Krém: smíchat žloutky,…
Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet. …
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Kuřecí roládky tentokrát netradičně naplníme vaječnou omeletou, paprikášem a fáší s petrželkou. Jako přílohu pak připravíme pavé z brambor a sýra, které je inspirováno…
Pokud se chystáte pozvat rodinu na sváteční oběd, takhle jelení kýta je pro tuto příležitost jako stvořená. Pomalu pečené maso s omáčkou z kořenové zeleniny, divokého…
Vepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…
Vepřová líčka patří mezi oblíbenou surovinu. Doměkka podušená ve vývaru a portském víně je budeme tentokrát podávat s velmi netradiční přílohou. Tou bude květákové pyré…