Portské šalotky

Suroviny

250 g šalotek (kulaté, oválné nebo obojí)
100 ml červeného portského vína
oříšek másla
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
lžička třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky oloupeme a pokrájíme na čtvrtinky. Na rozpuštěném másle opékáme do lehce růžova. Osolíme, opepříme a zasypeme třtinovým cukrem.

  2. lehce zkaramelizovat, zalijeme portským vínem a necháme odpařit. A máme hotovo. Rychlá, jednoduchá a velmi chutná příloha k telecí pečeni.

Komentáře k receptu Portské šalotky

Tématické fráze: šalotka šalotka recepty co je šalotka šalotka recept jak vypada salotka recepty šalotka šalotky šalotka jako příloha co je to šalotka šalotka na másle šalotka-recepty šalotka a recepty portský řízek šalotky jako příloha šalotky recept šalotka - recepty šalotka - recepty jak vypada alotka recept šalotka recepty z portskeho