Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto úpravu s rozmarýnem, budete příjemně překvapeni.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 180 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny89,28 g
Tuky124,02 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 2,57 g
Sodík 1,96 g
Sůl4,90 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme od blan, dáme do mísy , osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme nadrobno.. Krok 3: Játra napícháme na bambusové tyčky.
Na velké pánvi rozpustíme sádlo a vložíme špízy, ještě je posypeme nasekaným rozmarýnem a opečeme. Krok 4: Hotová játra vyjmeme, zabalíme do alobalu.
Do výpeku dáme slaninu s cibulí a osmahneme , zalijeme vínem a šťávu necháme zredukovat a přelijeme přes játra. Krok 5: Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou.

TIP: Jak připravit játra - rady a tipy

Zveřejněno 7. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmx6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, sůl, pepř mletý, cibule, rozmarýn, slanina, sádlo, víno portské

Přidat fotografie receptu