Krůtí játra na slanině a portském víně s mandlemi

medanek Kuchařka: medanek

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

600 g krůtích jater
250 g uzené slaniny
1 šalotka
1-2 stroužky česneku
200 ml portského vína
100 ml drůbežího vývaru
1 malá kapie
50 g mandlí (lupínky)
50 g másla
olej
sůl
pepř
2-3 lžíce hladké mouky
Dále:
zelenou nať jarní cibulky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky, šalotku na drobno, česnek prolisujeme a kapii nakrájíme na proužky, či kostičky.

  2. Na pánvi s máslem si opražíme mandle do zlata, osolíme a dáme zatím stranou.

  3. V kastrolku na lžíci oleje osmažíme slaninu, česnek a šalotku do sklovita, přidáme játra a restujeme se všech stran, až jsou játra nekrvavá, světlá a téměř měkká.

  4. Posypeme moukou (jako bychom cukrovali), dobře promícháme (bude to hodně husté), rychle zalijeme bujonem, vínem a mícháme, až se vše spojí v omáčku. Osolíme, opepříme a necháme vařit, dokud se neodpaří alkohol.
    Nakonec přidáme kapii a ještě chvíli povaříme.

  5. Servírujeme posypané mandlemi, kroužky natě jarní cibulky.

Poznámka

Jako přílohu jsem volila rýži s tarhoňou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 770 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra na slanině a portském víně s mandlemi

Tématické fráze: játra na portském víně

Zapomněl/a jsem heslo