Sladký moučník od paní Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky, vanilkový cukr, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh, který jsme si předem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky, vanilkový cukr, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh, který jsme si předem…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Heru rozpustíme, přidáme vejce, teplou vodu, cukr, kakao a vše rozšleháme. Odlijeme 1 hrnek směsi. Do zbytku přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto upečeme na…
I tak jednoduchá záležitost z několika surovin, jako je hlávkový salát s opečeným špekem, vás může příjemně překvapit svou chutí. Sladkokyselou zálivku z octa převaříme,…
Korpus: Žloutky ušlehat s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, poté přidat vařící vodu a dál šlehat, až do zhoustnutí. Do žloutkové pěny vmíchat po částech sníh…
Těsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40…
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Upéc zvlášť korpusy takto: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva (u tmavého korpusu i kakao). Během šlehání žloutků…
Upéc zvlášť korpusy takto: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva (u tmavého korpusu i kakao). Během šlehání žloutků…
Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú zeleninu do sklovita. Prilejeme vodu, nálev z oboch konzerv a necháme zovrieť. Pridáme bujóny a 2-3 bobkové listy. Keď je zelenina…
Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Zeleninu a maso si nakrájíme na malé kousky a společně s vodou a tymiánem dáme péct tak na 220°C asi tak hodinku a půl. Pekla jsem v uzavřené nádobě. Hlídat vodu! Po…
Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a šťavnatým ovocem nadchne nejednoho milovníka sladkého. Perfektně vyvážená chuť korpusu, krému a ovoce dává vzniknout výborné…
V kastrole si uvaříme vodu. Do mísy nasypeme kakao, 3-4 lžíce vroucí vody z kastrolu a cukr, rychle vyšleháme. Postupně přidáváme všechnu vodu. Směs přelijeme do…
Vejce krátce vyšleháme s vodou, přidáme cukr a vyšleháme. Trvá to asi 5 minut. Mouku solamyl a prášek do pečiva smícháme v misce, prosijeme k vyšlehaným vejcím a pomalu…
Baklažány umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Potom osušíme a opekáme na oleji z oboch strán. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme…
Jemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je klasický moučník českých domácností. Bublaninu často pečeme podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Zeleninové i luštěninové polévky, česnekovou, kmínovou, houbovou i mnohé další, můžeme vylepšit přidáním chlebových knedlíčků. Jejich příprava je snadná a polévky se tak…
Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C.…
Cizrnu z plechovky zcedíme a propláchneme (pokud nemáme konzervovanou cizrnu, namočíme ji na noc předem, poté propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka).Na másle…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Těsto zaděláme rozpuštěným teplým tukem, přidáme ocet, celé vejce a horkou vodu. Vypracované těsto necháme asi hodinu odpočinout pod nahřátým hrncem. Mezitím nastrouháme…