Domácí vlašský salát I
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky.V malém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky.V malém…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…
Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s moukou a solí. Důležité je pracovat rychle. Vytvoří se vločkovitá směs, ke které přidáme několik lžic vody a vypracujeme z…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Sladkému vyznání v podobě nadýchaného koláče odolá málokdo. Pokud chcete ještě více zdůraznit, že je pečený z lásky, použijte zdobení ve tvaru srdíček. Koupíte je v…
Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte (omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup, slibuji, že ho příště…
V miske poriadne zmiešame mletý mak, med, jablká nastrúhané na hrubom strúhadle, kypriaci prášok a žĺtka zo 4 vajec.Z bielkov pripravíme sneh, ktorý pomaly vmiešavame do…
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Všechny ingredience na pesto dejte do mixéru (ideálně food processoru) a pulzováním rozmixujte do požadované konzistence.Budete-li podávat pesto s pečivem, je lepší…
Smícháme suroviny na rozkvas, vložíme do sklenice a necháme v teple ztrojnásobit objem.Celý rozkvas vložíme do robota a zalijeme vlažným mlékem (mléko nesmí být horké,…
Velikonočního beránka můžeme připravit mnoha různými způsoby. Vyzkoušejte tohoto nadýchaného ořechového beránka upečeného z piškotového těsta. Po upečení ho ozdobíte…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme podle návodu hustý pudink. Povrch zakryjeme fólií, kterou k povrchu přitiskneme a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 …
Na výrobu těchto hříbků můžete použít jakékoliv tvarovatelné slané kynuté těsto. Třeba univerzální jogurtové nebo to nejobyčejnější se sádlem, jako je v receptu. Zkuste…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Růžičkovou kapustu očistíme a krátce spaříme - vhodíme do vařící osolené vody, po chvíli vyjmeme, ponoříme do studené vody, vyjmeme a necháme zchladnout.Vepřovou kýtu…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Sóju opereme a po oprání sóju namočíme na 8-12 hodin do studené vody.Potom ji zbavíme vrchní slupky, promyjeme vodou a spolu s 1 šálkem čisté vody rozmixujeme najemno.2…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
Sóju opereme a po oprání sóju namočíme na 8-12 hodin do studené vody.Potom ji zbavíme vrchní slupky, promyjeme vodou a spolu s 1 šálkem čisté vody rozmixujeme najemno.2…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
Maličké, krásně křupavé rohlíčky z kmínem vonícího těsta jsou hotové bleskově – jen něco málo přes hodinu, a máte je na stole! Zjemněné strouhaným vařeným bramborem a…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Uvařte třeba vepřovou krkovici se smetanovou omáčkou se žampiony a zeleninou. Za pomoci tlakového hrnce to zvládnete za necelou…