Drůbeží játra na cibulce s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 kJ / 9 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Recepty z jednoho hrnce jsou populární a není se čemu divit. Vaření je jednoduché a rychlé, navíc nám stačí jen málo nádobí. V jedné nádobě připravíme i těstoviny s…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou…
Není nad poctivý tažený vývar se zeleninou a vlasovými nudlemi. Ovšem ne vždy je čas a prostor k jeho přípravě. Když potřebujete připravit rychlou a chutnou polévku,…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Kuřecí plátek podávaný s broskví, šunkou a sýrem patří dnes mezi retro pokrmy. Pokud právě tohle jídlo milujete, určitě vyzkoušejte tento recept. Je to jednoduché,…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Chutná, rychlá večeře či oběd, který zvládne i začátečník. Tato jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbená v dnešní uspěchané době. Přidáním koření si ho můžeme připravit…
Lákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Všichni milujeme recepty z jednoho hrnce či pánve. Je to snadné, rychlé a jednoduché. Vyzkoušejte kuřecí maso s tarhoňou, s vůní česneku a lehkou zeleninou a potěšte…
Výrazně pikantní pochoutka nenáročná na přípravu. Pepř několika barev je nejrozšířenějším kořením na světě. Zelený pepř se sklízí jako první, když ještě nejsou jeho…
Hořčicovo-medová omáčka je hned hotová a stačí na ni jen pár surovin. Má příjemně nasládlou chuť po medu a pikantnost po hořčici. Kuřecí prsa se k ní skvěle hodí a jsou…
Pikantní dýňová polévka vonící po kari, okořeněná chilli papričkou, vás zahřeje a postaví na nohy. Její příprava je jednoduchá a milovníci těchto hutných a sytých…
Další oblíbené jídlo z jednoho hrnce, u kterého můžete využít svou fantazii, nebo zužitkovat, co vám překáží v lednici. Kuřecí maso s pečenými bramborami je jistota a…
Připravit šťavnaté a lahodné pečené kuře není jen tak. Aby nebylo fádní, přihoďte k němu pár základních ingrediencí a rázem získá jídlo na bohatosti. Maso se peče…
Stehenní řízky pečené ve směsi hořčice, česneku a vývaru jsou snadný oběd na všední den. Při jejich přípravě neušpiníte příliš mnoho nádobí a ani vás to nenutí stát…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Pokud i vy patříte k milovníkům hub, určitě si vyzkoušejte připravit tuto smetanovou houbovou omáčku. Díky žampionům a sušeným houbám ji můžete připravit i mimo…
Pokud patříte mezi fanoušky vnitřností, pak musíte vyzkoušet tento jednoduchý a rychlý recept na kuřecí játra na paprikách, slanině a cibulce. Ke smetanové omáčce se…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Hledáte inspiraci na jednoduchý a rychlý oběd? Vyzkoušejte tento bezmasý recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou sypané parmazánem. Příprava je opravdu jednoduchá a…
Hledáte zdravější verzi koprové omáčky? Pak tenhle recept je přesně pro vás. Tuhle zeleninovou krémovou omáčku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či…