Rýže s klobásou a zeleninou z jedné pánve

hazel Kuchařka: hazel

Doba přípravy: 20 min 4 - 6 porcí Ostatní 0 názorů

Suroviny

5 uzených klobás nakrájených na kolečka
2 stroužky česneku (rozmačkaný, drobně nasekaný)
1/4 hrnečku (250 ml) olivového oleje
1 větší paprika nakrájená na menší proužky
1 menší cibule nakrájená na tenké plátky
1 brokolice nakrájená na menší kousky předem mírně uvařená v páře, cca 3 minuty
1/2 hrnečku slepičího vývaru nebo vody
1/2 hrnečku rajčatového protlaku
2 hrnečky předem uvařené hnědé nebo bílé rýže dle návodu
1/2 hrnečku nastrouhaného sýru mozzarelly
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi zahřejeme olej, necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené klobásy a opékáme dozlatova. Ke konci opékání přidáme česnek, ale pozor, nesmí zhořknout.

  2. Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme vývarem a rajčatovým protlakem. Necháme zvolna dusit, až bude zelenina měkká a všechna voda nebo vývar vyvařené. Trvá to asi 10 minut.

  3. Nakonec zamícháme uvařenou rýži, posypeme mozzarellou a hned podáváme.

Poznámka

Recept mám od jedné místní farmy. Kdo má rád pikantní klobásu, může ji použít. Hrneček je o objemu 250 ml. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rýže s klobásou a zeleninou z jedné pánve

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rýže s klobásou recept na klobásu s rýží recept rýže a klobása recept rýže klobása

Zapomněl/a jsem heslo