Jemné krůtí ragú

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 min 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

500 g krůtího masa (prso nebo vykostěné horní stehno)
máslo
1 cibule
1 mrkev
asi 300 g květáku
1 lžíce hladké mouky
250 ml smetany na vaření
drůbeží vývar
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolu nebo na pánvi roztopíme kousek másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.

  3. Nyní přihodíme maso, necháme ho až zbělá a potom hned přidáme kolečka mrkve a na malinké růžičky rozebraný květák.

  4. Zasypeme hl. moukou a chvíli osmahneme.

  5. Zalijeme naběračkou vývaru a smetanou.

  6. Necháme dusit do té doby, než zelenina mírně změkne. Pozor na dlouhé dušení,zelenina musí být "na skus"!

  7. Dochutíme solí a pepřem, případně omáčku ještě trochu naředíme vývarem podle toho, jak ji chceme mít hustou. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem. My jsme dnes měli s houbovýma knedlíkama - viz. pozn.- a bylo to moc dobré! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jemné krůtí ragú

Tématické fráze: krůtí ragú krůtí ragů recept ragů z krůtího masa krutí ragů recepty krutí ragu se zeleninou recept na krůtí ragú recepty krůtí ragů ragu z krůty recept krůtí ragů ragú ragu kruti jemné kuřecí ragů jemné ragů krůtí maso ragů kruti ragu na zelenině ragú z krůtího ragů s krutího masa krůtí ragů na smetaně kruti maso s knedlikem krůtí ragů se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo