

Jemné krůtí ragú
Suroviny 4 porce
- 500 g krůtího masa (prso nebo vykostěné horní stehno)
- máslo
- 1 cibule
- 1 mrkev
- asi 300 g květáku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany na vaření
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
V kastrolu nebo na pánvi roztopíme kousek másla, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Nyní přihodíme maso, necháme ho až zbělá a potom hned přidáme kolečka mrkve a na malinké růžičky rozebraný květák.
Zasypeme hl. moukou a chvíli osmahneme.
Zalijeme naběračkou vývaru a smetanou.
Necháme dusit do té doby, než zelenina mírně změkne. Pozor na dlouhé dušení,zelenina musí být "na skus"!
Dochutíme solí a pepřem, případně omáčku ještě trochu naředíme vývarem podle toho, jak ji chceme mít hustou. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem. My jsme dnes měli s houbovýma knedlíkama - viz. pozn.- a bylo to moc dobré! :-)
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemné krůtí ragú
-
Toto by mne také oslovilo
+ 9. bod
-
-
-
krásné jídlo
-
Když jsem viděla fotku,myslela jsem,že ty knedlíky jsou masové koule,při čtení receptu jsem hledala popis masových koulí.Musela jsem si ten postup přečíst podruhé a pozorně
Bude to chutné!
-
I mě se receptík i hotové jídlo líbí
-
ač poměrně syta, jenom jsem polkla.. naprázdno
moc hezké, Dani