Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené moučníky jsou rychlé a skvělé. Sezóna jahod je úžasným obdobím, kdy můžete konzumovat spoustu tohoto lahodného ovoce. Kombinace nepečeného a jahod nabízí spoustu variant. Inspirujte se.

Nepečené dezerty z jahod

Jahody se vůbec nemusí dávat pouze do pečených koláčů. Právě ty nepečené se báječně hodí pro letní dny. Bývají totiž osvěžující, chutné a barevně velmi lákavé. Dokonce se může jednat i o studený dezert. Máme pro vás slušnou porci inspirace, jak se ještě dají využít jahody. U většiny těchto dezertů se vyplatí nechat zákusek dobře vychladit v lednici. Na konci pro vás máme i zajímavou jahodovou tečku.

Tvarohové jahodové dezerty

Tvaroh s jahodami je vděčnou a osvěžující kombinací. Můžete ho jen tak nanést do skleničky, proložit jahodami, posypat vrstvičkou kokosu a znovu vrstvou tvarohu. Nahoru můžete zapíchat kousky jahod. Velmi oblíbené jsou tvarohové dortíky s tvarohem a piškoty. Existuje řada možností, vyzkoušet můžete třeba tento jednoduchý dort. Velmi oblíbené jsou ale také jahodovo-tvarohové dezerty, na kterých je navrchu vrstvička želatiny. Bývají velmi dekorativní a slavnostní, takže se třeba hodí i jako letní dort pro oslavence

Jahodové tiramisu

Tiramisu vůbec nemusí být jen z kávy. Ano, můžete si zkombinovat kávový dezert s jahodami, ale čistě jahodové tiramisu je skvělým požitkem. Navíc spojuje dvě výborné chutě: jahody a bílou čokoládu. V nádobě se střídá vrstva piškotů s krémem, plátky jahod a vrstvou piškotů, krémem. Navrchu jsou plátky jahod a poskypka z bílé čokolády. Skvěle ale vypadá, i když dezert posypete nasekanými pistáciovými oříšky, případně ozdobíte zákusek lístky meduňky nebo máty. Na ztuhnutí potřebujete alespoň 3-4 hodiny. Lepší je ale připravit si dezert den předem. Zajímavou variantou je i tento nepečený dort s jahodami a kávou

Elegantní italská Panna cotta

Italský dezert Panna cotta je plný delikates a dohromady tvoří úžasnou kombinaci. Želatina, smetana ke šlehání a jahody dávají společně výborný výsledek. Osvěžující moderní pochoutka je lehká a chutná. Na vychlazení potřebujete alespoň čtyři hodiny, ale ideální je si Panna cottu připravit den předem.

Lahodný jahodový pudink

Mezi klasiku samozřejmě také patří klasický pudink, ať už jahodový nebo jiná příchuť. Když sáhnete po čokoládovém nebo vanilkovém, vytvoříte zajímavou barevnou kreaci. Navrch můžete dát kopeček šlehačky, tvarohu nebo zakysané smetany. Jako posyp se hodí třeba granko nebo můžete dezert poprášit kakaem. Jahody si také dobře rozumí s kokosem a když dáte plátky kokosu mezi jahody, postaráte se o další barevnou možnost. Pudink můžete zkombinovat dohromady také s tvarohem a vznikne vám jeho neobvyklá osvěžující podoba. Vyzkoušejte tento recept na tvarohové bábovičky s jahodami

Variantou je také tapiokový pudink. Tapiokové perly jsou velmi efektní a spolu s červeným ovocem vytvoří skvělou kombinaci. Jahody můžete jen tak pokrájet, částečně je trochu povařit, ale i úplně rozvařit. Záleží, jaká podoba jahod vám bude v dezertu nejpříjemnější. 

Osvěžující jahodová zmrzlina a nanuky

Jahodové nanuky mohou mít různou podobu. Můžete si připravit jahodovou dřeň, ale také spojit jahody a tvaroh nebo jahody a jogurt. Vždy vznikne lahodná kombinace, která příjermně osvěží v horkých dnech. Pro jahodovou dřeň potřebujete 100 g cukru moučky a 500 g jahod. Jahody zbavte stopek a dobře je omyjte. Dejte je do mísy a vidličkou jahody rozmáčkněte. Můžete je ale nasypat i do mixeru a mít vše rozmačkáno během chvilky. Nadrcené jahody zasypejte cukrem do té míry, jak vám bude jejich sladkost stačit. Můžete kápnout i vanilkovou esenci. Jahodovou směsí naplňte kelímky vhodné na mražení a dejte alespoň na hodinu zmrazit.

Připravte si třeba i tento jahodovo tvarohový nanuk. Na nanuk se využívají formičky, do kterých nalijete připravenou směs, zapíchnete dřívka a vše necháte zatuhnout. Před podáváním je pak třeba formičky nechat mírně povolit při pokojové teplotě, až poté z nich nanuky opatrně vytáhněte. 

Jahody

Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s…

Jahoda plněná krémem

Sladká tečka nakonec. Totiž sladká jahoda na konec. Tato jahoda je minidezertem neboli vlastně takovou jednohubkou. Potřebujete větší pevnou jahodu, kterou postavíte na podložku a ve špičce do ní uděláte zářez do X. Je potřeba, aby to jahoda vydržela a aby se dovnitř dala dát náplň. Budete potřebovat 24 velkých čerstvých jahod, 310 g mascarpone, 1/2 hrnku cukru moučka, 1/4 lžičky mandlového extraktu, strouhanou čokoládu. V malé misce ušlehejte mascarpone, cukr a extrakt do světlé a nadýchané hmoty. Do každé jahody dejte asi 2 lžičky směsi a pokud chcete, můžete posypat čokoládou. Chlaďte až do podávání.

Náš tip: Prohlédněte si galerii v úvodu článku, jak jahodové nepečené dezerty připravují naši čtenáři.

Zdroje informací:
mygingergarlickitchen.com 
tasteofhome.com
kucharkaprodceru.cz

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více