

Kuřecí závitky s mrkví a slaninou
Suroviny 3 velké
- 2 kuřecí prsa bez kosti 400 g
- 20 plátků Anglické slaniny
- 1 velká mrkev
- 1 středně velká cibule
- 1 pečený česnek pokud nemáme nahradíme sušeným granulovaným
- 2 lžíce nakrájených lístků petržele
- 1 lžíce oleje
- 250 ml drůbežího vývaru postačí ze skeletu nebo použijeme vodu
- sůl
- nit na zajištění závitků
Postup přípravy receptu
Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru motýlích křídel.
Přes potravinářskou folii rozklepeme na větší plát a po obou stranách mírně osolíme.
Na každý plát si odložíme po pěti plátcích anglické slaniny a po třech silnějších mrkvových proužcích.
Vnitřní stranu každého plátu potřeme vymačkanou dužinou z pečeného česneku, nebo posypeme sušeným česnekem.
Každý plát posypeme petrželkou, poklademe plátky slaniny a proužky mrkve. Zavineme do závitku a zajistíme nití.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zbytek mrkve na menší kostičky a zbytek slaniny na proužky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zrůžovět slaninu. Přidáme cibuli a mrkev a restujeme 5minut.
Poté přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Podlijeme vývarem(vodou)a pod pokličkou dusíme cca 35minut doměkka.
Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlíváme horkou vodou.
Z měkkých závitků odstraníme nitě. Závitky nařežeme na porce a přelité horkou šťávou, kterou jsme podle potřeby dochutili, podáváme s přílohou, která nám vyhovuje.
Pokud chceme šťávu o něco hustější, než je tato přírodní-v malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu.
Vlijeme do vroucí šťávy a necháme 1minutu provařit.Závitky můžeme připravit i v papiňáku.
Postup je stejný, jen použijeme o 50ml vývaru více. Po podlití uzavřeme hrnec tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na nejnižším stupni 15minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a dále postupujeme podle výše napsaného postupu.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí závitky s mrkví a slaninou
-
PaCaOl:Děkuji za komentář i přidané foto
Také jsem měla původně proužky mrkve omotané slaninou,ale když se mi i na druhý pokus nepodařilo do proříznuté kapsy všechno zasunout a slanina se mi vykasávala ven,tak mi"ruply nervy"a místo kapes byly závitky
Bylo to z nějakého malinkého kuřete.Ale když mám prsa z brojlera,to je panečku jiné"kapsování"U nás to máme také rádi
-
Také máme tyhle záležitosti rádi, dělám ze stejných ingrediencí, jenže kapsy, kuřecí prsní sval z oblejší strany lehce seříznu, nožem středem až ke špičce proříznu kapsu, okořením vně i dovnitř, do anglické zaroluju papriku, ačokču, mrkev, hranolek nivy, ap. ten zasunu do kapsy a spíchnu párátkem, takže je to rychlejší a chuť a efekt skoro stejný. Dělávám na čerstvé červené paprice, nebo mrkvi jako vy. Přidávám fotečku
-
Děkuji Všem
Komentáře i hodnocení mě potěšilo
-
Aničko, pěkná kuřecí roládka
+
-
Veľmi dobré jedlo, závitky sú chutné a aj vyzerajú pekne.
-
Pěkné a chutnaly by nám
-
To vypadá mooc dobře