Játra z laně na víně a zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu…
V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte…
Vepřová líčka odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrojíme na čtvrtiny. Opepříme a osolíme, dáme do hluboké pánve s rozehřátým sádlem. Necháme ze všech…
Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo a opeklo dohněda. Opečené kostky dáme stranou.Nadrobno nakrájené cibule dáme do…
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Druhý den ji opečeme zprudka na oleji ze všech stran.…
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Sekanou připravíme den předem (stačí od večera do rána). Namleté maso okořeníme steakovým kořením nebo pepř a sůl dle chuti, přidáme solamyl a mléko. Zašleháme ručním…
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Máslová krupková polévka je tradiční česká polévka, která spojuje jemnost másla s výživností krup. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a sytost, kdy kroupy…
Hovězí vývar plný zeleniny s nadýchanými šunkovými knedlíčky vás zasytí a krásně prohřeje. Příprava knedlíčků vyžaduje trochu zručnosti, ale na chuti se vám to určitě…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Maso nakrájíme na nudličky 1x5 cm, cibuli nahrubo a papriky s papričkami na proužky.Ve velké, těžké pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme maso, jakmile začne bělat, prohodíme,…
Na oleji lehce do sklovita osmahneme nasekanou cibulku, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a vyškvaříme ji. Následně přidáme nasekaný česnek, po chvilce…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
K létu neodmyslitelně patří oblíbené grilování. Pečlivě připravená barbecue krkovice na grilu se vám odmění perfektní chutí, šťavnatostí a křehoučkým masem. Sbíhají se…
Plněné balíčky ze zelných listů jsou oblíbené v mnoha evropských zemích. Obvykle se plní mletým masem, tentokrát ale zvolíme náplň z rýže a sušených hub. Díky rýži dobře…
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto…
Grilování se nemusí týkat pouze burgerů nebo kuřecího masa. Tahle vepřová panenka s houbovým ragů na víně je dokonalé sváteční jídlo a okouzlíte jím nejednu návštěvu.…