Hovězí guláš podle Sybily
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a to oba druhy. Osmahneme, přidáme na kostky nakrájené hovězí, rajský protlak, mletou papriku sladkou a pálivou, promícháme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a to oba druhy. Osmahneme, přidáme na kostky nakrájené hovězí, rajský protlak, mletou papriku sladkou a pálivou, promícháme,…
Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla. V…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a necháme do druhého dne odležet v lednici. Druhý den maso zprudka opečeme z obou stran. Přidáme…
Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě…
Dýni pořádně omyjeme. Odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.Zalijeme ji vývarem, osolíme a přidáme koření (dám ho do sítka na čaj, abych nemusela lovit kuličky)…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny a Čedaru, pevně stočíme a spíchneme párátky. Roládky obalíme v hladké mouce. V kastrole rozpustíme na…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle.Přidáme mletou papriku, mrkev, celer a maso. Promícháme, zaprášíme moukou,…
Maso opláchneme, osušíme a dlouhým, ostrým nožem do něj uděláme otvory. Slaninu nařežeme na delší, silnější špalíčky a těmi maso prošpikujeme. Slaninu, která nám zbude,…
Křepelky očistíme, stáhneme z kůže. Prsíčka vyřízneme a prošpikujeme slaninou. Nastrouháme na ně trošku muškátového oříšku, posypeme mletými pepři a solí. Necháme…
Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6…
Cibulku si oloupeme, nakrájíme a opečeme do zlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i slaninu). Přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a chvíli zarestujeme. Po…
Hovězí plátky lehce naklepeme, okořeníme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou paprikou.V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme,…
Připravíme domácí gnocchi. Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto.Z částí těsta…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Vepřové plátky naklepeme, s obou stran osolíme, opepříme a na oleji zprudka osmažíme, pak vyndáme bokem.Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli na proužky, česnek na plátky…
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do mírně osolené vody.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a pak nasekáme.Na oleji osmahneme…
Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, šalotku a okurky na kolečka. Plátky masa nakrájíme do misky na nudličky.Do rozehřáté pánve dáme polovinu tuku, přidáme šalotku.…
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Druhý den ji opečeme zprudka na oleji ze všech stran.…
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Uzenou šunku orestujeme na hlubší pánvi dozlatova. Připravíme si směs se žloutků, vývaru, pepře, parmazánu a smetany. Uvařené…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Rychlá a jednoduchá hotovka z hovězího masa, která se hodí k nedělnímu obědu nebo večeři. Hovězí maso potřebuje delší dobu dušení, aby bylo měkké. Pro urychlení je dobré…
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle opečeme z obou stran dozlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří…