Hovězí kostky ve sladkokyselé omáčce se smetanou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 60 minut 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
200 g měkkého salámu
2 cibule
3 sladkokyselé okurky
1 masitá červená paprika
1 lžíce oleje
2 lžičky mleté sladké papriky
3 dl láku z okurek
2 dl hovězího vývaru
1 lžíce plnotučné hořčice
3 natvrdo uvařená vejce
mletý pepř
sůl
Na záklechtku na zahuštění:
2 dl sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.

  2. Do základu přidáme maso nakrájené na kostky o velikosti cca 6 x 6 x 6 cm a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou,rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.

  3. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme dobře prošlehanou záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného míchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce.
    Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.

Poznámka

Necháme-li hotové jídlo v lednici odpočinout do druhého dne, chutě se lépe propojí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kostky ve sladkokyselé omáčce se smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí na kostky hovėzí ve sladkokyselé omáčce klizka v receptech hovězí kostky recepty omáčky se smetanou hovězí kostky hovězí kližka na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo