Kančí guláš po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenV době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu.Vhodíme do vařícího vývaru a…
Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Ledvinky na cibulce jsou tradiční pokrm české kuchyně. Správně připravené ledvinky mají jemnou konzistenci a v kombinaci s cibulovým základem, kořením a smetanovou…
Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany .…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Nadcházející chladné období je jako stvořené pro polévky. Krásně zahřejí a zejména ty krémové díky své jemnosti doslova pohladí ústa. Polévka z fazolových lusků má díky…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm. Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk…
Hovězí polévka s mletým masem a brambory je ideální pro zahřátí v chladných dnech. Zasytí, zahřeje a při její přípravě se rozvoní celý dům. Pro perfektní a silnou chuť…
Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice,…
I jídla bez drahých ingrediencí mohou překvapit nečekaným gastronomickým zážitkem. Jemné plátky hovězího roštěnce s omáčkou z výpeku a cibulky, zjemněné máslem, tvoří…
Tento pokrm je známý svou jemností a šťavnatostí, která vzniká pomalým dušením hovězího masa ve vlastní šťávě. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které se hodí jak…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Hovězí maso je zpravidla náročnější na přípravu a ne každý má odvahu s ním pracovat. S tímto receptem se však jeho přípravy nemusíte obávat. Plátky masa obalené ve…
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek péče a hlavně času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto…
Mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř promícháme a vytvoříme kuličky.Cibuli osmahneme dozlatova a promícháme s rajčaty.Zalijeme vývarem a přidáme vařit kuličky, nové…
Pokud patříte do okruhu lidí, kteří s oblibou navštěvují severský obchodní řetězec, aby ke konci pěší tůry kolem nábytku zasedli k talíři kuliček, tak už nemusíte nikam…
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Troubu zapneme na 170° C spodek/vršek.V…
Rohlík roztrhejte na kousky a v malé misce je zalijte vlažným vývarem. Nechte 10 minut nasáknout. Paprikám odřízněte vršek se stopkou a vnitřek, tedy semínka a bílé…
Sušené hříbky napěchujeme (dala jsem jich hodně) do hrnku o objemu 500 ml, zalijeme studenou vodou a necháme odstát (nechala jsem přes noc).Maso nakrájíme na sousta,…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…