Polévka z čerstvého zelíčka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 3 litry Polévky 3 názory

Suroviny

1/2 větší hlávky zelí
4 větší brambory
1 menší cibule
2 hrsti uvařené rýže
3 vajíčka natvrdo uvařená
1 malý rajčatový protlak
150 ml smetany sladké (může být i zakysaná)
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička kmínu
1/2 zeleninového vývaru
1/2 hovězího vývaru (masoxu)
cukr
citronová šťáva (nebo ocet)
hladká mouka
sůl
může být a nemusí:
klobása
česnek
petrželka...
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme.

  2. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také vejce natvrdo.

  3. K vařící se polévce dáme veškeré koření, vývary, rajský protlak, ocet, cukr, sůl tak, aby chutě byly vyvážené jak je máme rádi.

  4. Do smetany dáme hladkou mouku, tu rozšleháme, vlijeme do polévky zahustit a ještě chvíli vaříme, po uvaření dáme nasekaná vajíčka, nebo dáme do každého talíře půlku vajíčka.

  5. Kdo chce, přidá česnek a klobásku na kolečka (já jsem tentokrát nedávala) a zelenou petržel.

Poznámka

Většinou dělám polévku z hlávkového zelí podle maminky, tentokrát byla zcela jiná a taky dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z čerstvého zelíčka

Tématické fráze: polévka z čersvého zelí polivka z čerstveho zeli recepty z čerstvého zelí polévka se zelim polevka zcerstveho zeli zelená polévka z čerstvého zeli polévka z čestvého zelí polévka z šerstvého zelím polévka z hlávkového zelí cerstve zeli recepty polévka z zelí a protlaku zelnačka z hlávkového zelí vegetariánská polevka z cetstveho zeli cerstve zeli recept polevka z hlavkoveho zeli a rajčaty polkévka z čerstvého zelí polévka s čerstvým zelím a s klobásou polévka z bílěho zelím zelná polévka z hlávkového zelí s protlakem polevka z cetstveho

Zapomněl/a jsem heslo