Dušená vepřová líčka s vejcem a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová líčka odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrojíme na čtvrtiny. Opepříme a osolíme, dáme do hluboké pánve s rozehřátým sádlem. Necháme ze všech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová líčka odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrojíme na čtvrtiny. Opepříme a osolíme, dáme do hluboké pánve s rozehřátým sádlem. Necháme ze všech…
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť…
Tento pokrm je známý svou jemností a šťavnatostí, která vzniká pomalým dušením hovězího masa ve vlastní šťávě. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které se hodí jak…
Cottage pie je tradiční anglický pokrm, který skvěle zasytí a provoní kuchyni. Šťavnatá masová směs z mletého hovězího, zeleniny a bylinek se zapéká pod nadýchanou…
Skvělá gulášová polévka s libovým mletým hovězím masem a slaninou je velmi vydatná, můžete ji klidně servírovat jako samostatný chod, třeba s domácím chlebem. Příprava…
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby.…
Navštěvujete rádi oblíbený severský řetězec s nábytkem, abyste si pochutnali na masových kuličkách s výbornou omáčkou a brusinkami? Už nemusíte nikam jezdit. Připravte…
Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky. Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme. V…
Nakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm. Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk…
Vepřové maso z kýty si nakrájíme na plátky, které rozklepeme na větší a tenčí plátky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme trochou hořčice a necháme tak…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Pro masové kuličky už nemusíte jezdit do Ikey, protože s naším receptem si je snadno připravíte i doma. Kombinace hovězího a vepřového masa s krémovou smetanovou omáčkou…
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Troubu zapneme na 170° C spodek/vršek.V…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Použijeme nejlépe těžký litinový kastrol, ve kterém rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a…
Máslová krupková polévka je tradiční česká polévka, která spojuje jemnost másla s výživností krup. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a sytost, kdy kroupy…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Plátky jemně naklepeme, pokud je třeba nařízneme, aby se nekroutily, z obou stran očesnekujeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zaprášíme moukou.Na sádle…
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…