Mleté maso ve smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Toto jídlo zaujme skvělou chutí a jednoduchou přípravou. Plátky šťavnatého vepřového masa ochucené bavorskou hořčicí se sladkou, jemnou kořeněnou chutí upečeme doměkka a…
S česnekovou omáčkou, oblíbeným jídlem našich babiček, se již setkáváme jen zřídka. Přesto spojení uzeného masa s výrazným česnekovým aroma, může obohatit náš jídelníček…
1. Maso našpikujeme – nožem uděláme do masa na několika místech po obou stranách zářezy, do nichž vetkneme špalíčky špeku (zbytek přidáme do základu) a osolíme, opepříme…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Máte upečené dobré kuře, vepřovou pečeni, nebo kousek hovězího masa a přitom chybí chutný sos na přelití? Není tak těžké si ho připravit bokem a mít ho dostatek na…
Rychlovka v podobě bramborového guláše s uzeninou vylepšená přidáním fazolí. Fazole nejen zasytí, ale jsou i zdrojem důležitých vitamínů a minerálů. Proto našly fazole…
Očištěná játra a maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nadrobno, papriku na proužky a špek na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli.Když cibule zezlátne,…
Vepřová kolena se dostala zpět na výsluní zájmu kuchařů. Jsou levná, při koupi z dobrého zdroje je na nich spousta chutného masa. A dají se připravit na mnoho způsobů.…
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Vepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Podle tohoto podrobně popsaného návodu si snadno tento pokrm uvaříte. Oproti ostatním kuřecím drobům jsou srdíčka čistou svalovinou a neobsahují nadbytečný tuk. Jsou tak…
Velmi oblíbené kuřecí maso je připraveno s příchutí ajvaru a jemného medvědího česneku. Než se maso podusí, v klidu připravíme přílohu a během půl hodinky tak můžeme na…
Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Výborné krůtí plátky se smetanovo-houbovou omáčkou připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si pořádnou porci hebké omáčky s kousky hub a měkkého masa. Přidejte vaši…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Retro okénko: Camping salát je letní vzpomínkou na minulost. Takhle snadno jej připravíte
Citronové kuře podle Gordona Ramsaye: Na dokonalé ochucení masa sladkokyselou omáčkou používá šéfkuchař malý trik
Byliny v kuchyni: Lipový čaj pomáhá při horkosti. Kdy sbírat květy, aby byly nejúčinnější?