Vepřová krkovice na divokém koření
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Pokrmy z mletého masa nejsou tak náročné na čas a přípravu a použitím zavařené zeleninové směsi nám odpadá i zpracování zeleniny. Takže večeře či oběd mohou být velmi…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Postup: Maso vcelku opékáme na oleji rychle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem. Nyní přidáme koření: tymián,…
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Tato vydatná hrachová polévka vás díky vysokému obsahu vlákniny z hrachu skvěle zasytí. Doplněná je navíc párky, takže ji ocení i všichni milovníci uzenin. S kouskem…
Rádi chodíte na houby? Připravíme z nich polévku i hlavní jídlo, třeba sytý guláš. Možná je to ten nejjednodušší guláš z čerstvých lesních hub, jaký si umíme představit.…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…
Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Nemáte doma párky? Nevadí. V tomto receptu je hravě nahradí dozlatova opečená slaninka. Luštěninový oběd s dávkou bílkovin hravě zvládne i začátečník. Pokud dodržíte…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotky najemno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přihodíme žampiony, sůl a kmín.Chvíli restujeme, až žampiony trochu…
Za nejkvalitnější část vepřového masa se považuje kotleta. Pokud je správně připravená, zůstane krásně šťavnatá a vy si tak opravdu užijete její chuť. Kotletu na česneku…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Zelenina naložená na mexický způsob: Díky pálivým papričkám a skořici chutná směs mrkve a květáku naprosto úžasně
Retro okénko: Kakaové Pikao původně sloužilo k ochucení nápojů a jedna tuba stála 3 Kčs
Jednoduchá zmrzlina ze sáčku chutná i pobaví: Stačí na ni jen pár ingrediencí a hotová je díky malému kouzlu za chviličku