Krušovické vepřové plátky

Vepřové maso Doba přípravy: 80 minut 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 80 minut 8 názorů

Suroviny 2 porce

600 g vepřové kýty (krkovice)
sůl
pepř
hladká mouka na poprášení masa
2 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce domácího kečupu
1 chilli paprička
300 ml Krušovice černé pivo
250 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Z omytého a osušeného masa nakrájíme 4 plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, plátky masa poprášíme moukou a opečeme na sádle z obou stran. Zapneme troubu na 170° C.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, maso dáme stranou a cibuli v pánvi opékáme, až začne chytat barvu. Přidáme česnek, kečup (může být koupený), dle chuti papričku, promícháme a zalijeme pivem. Necháme odpařit alkohol, přendáme do nádoby s víkem, která se hodí k pečení v troubě, zalijeme vývarem a dáme uzavřené poklicí do trouby.

  3. Pečeme hodinu, pak vyndáme maso stranou a omáčku propasírujeme přes sítko, dle chuti přidáme pepř a sůl.
    Podáváme s bramborovým knedlíkem, kaší nebo šťouchanými bramborami a doplníme vhodným salátem - okurkovým, hlávkovým nebo dle chuti jiným.

Komentáře k receptu Krušovické vepřové plátky