Polévka z dýně hokaido
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová polévka je ideální volbou pro podzimní dny - jemná, krémová a voňavá. Sladká chuť dýně hokaido se skvěle doplňuje s kořeněným vývarem a smetanou, která jí dodá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňová polévka je ideální volbou pro podzimní dny - jemná, krémová a voňavá. Sladká chuť dýně hokaido se skvěle doplňuje s kořeněným vývarem a smetanou, která jí dodá…
Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…
Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s…
Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Debrecínská pečeně, s párkem a slaninou, bude díky přípravě v pomalém hrnci krásně křehká a plná chuti. Plátky masa, podávané s omáčkou z výpeku a vařenou rýží, jsou…
Mrkev a celer (nať uschováme) nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme celer, mrkev, sůl a…
Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova. Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit. Cibuli nakrájíme na větší…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny…
Do misky vylisujeme šťávu z pomerančů, citronu a limetky. Přidáme olivový olej, sůl, nasekané bylinky a promícháme. Stehna osolíme, opepříme a obalíme v marinádě, ve…
Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také…
Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, slaninu nakrájíme na tenké nudličky.V hluboké pánvi opražíme slaninu, když pustí tuk,…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Z kotletky uděláme placku, kterou jsme velmi mírně osolili a potřeli drceným česnekem.Na to nastrouháme nivu, poklademe plátky šunky, na šunku dáme listy špenátu. Čím…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Křenová omáčka je rychlá, zdravá, chutná a navzdory použitým dražším surovinám je ve výsledku levná. Jako tradiční přílohu podáváme houskový nebo karlovarský knedlík,…
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Masový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Možnost nakoupit jen žádanou část drobů je výhoda, pokud si chcete doma připravit jejich lahůdkovou úpravu. Zkuste kuřecí žaludky podle tohoto receptu. Měkké a dobře…
I zapřisáhlého odpůrce zeleniny dostane do kolen vymazlená smetanová celerová omáčka. Plátek masa špikovaný voňavou slaninou, obložený vějířem knedlíků a zalitý jemnou…
V chladných zimních dnech zajisté přijde vhod talíř horkého bramborového guláše s kuličkami z mletého vepřového masa. Je jen na vás, jak guláš dochutíte, pokud máte rádi…
Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…