Pórkový špenát
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a…
Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také…
Houby namočíme do studené vody minimálně na 3 hodiny. Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo.V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Klobásu nakrájíme na kolečka. Žampiony a zeleninu očistíme a také nakrájíme.Cibuli na tenké půlměsíčky, česnek na plátky a papriku na silnější proužky. Pokud jsou…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Jednoduchá žampionová směs vhodná jako samostatný pokrm nebo jako omáčka k masu. Orestované žampiony spojíme se smetanovou omáčkou, kterou nám přirozeně zahustí cibule.…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Máte rádi rychlá a nenáročná jídla? Tak to jste tu správně. Pánev plná masa a barevné zeleniny, kterou doplňuje lehká rajčatová šťáva. Do směsi můžete zvolit libovolnou…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Mnoho lidí nedá na polévky dopustit, zejména naše babičky. Není se čemu divit, protože skvěle zaženou malý i velký hlad, v české kuchyni jsou nezastupitelné. Česneková…
Kotlety očistíme, osolíme a ze stran nařízneme.V hlubší pánvi rozehřejeme olej a zprudka orestujeme maso a nakrájenou cibuli.Podlijeme vývarem, přidáme tymián, chilli,…
Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou.…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Krupková polévka s vajíčkem je syté a tradiční jídlo české kuchyně, které spojuje vydatnou chuť krup s jemností vajíčka. Její venkovský charakter a bohatá chuť z ní činí…
Kuře na paprice je v naší kuchyni jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Je snadné na přípravu a chutná jak dětem, tak i dospělým. Kousky kuřecích prsou s mletou paprikou…
Pokud vás už nebaví stále stejná úprava lososa, zkuste ho připravit s bylinkovou krustou. Příprava je velmi snadná a výsledek efektní a lahodný a losos se v této úpravě…
Šťavnaté kousky vepřového masa restované spolu s anglickou slaninou, dušené s pórkem a hlívou vám jistě zachutnají. Pórek a hlíva maso skvěle doplňují. Maso podáváme…
Zahřejte se miskou lahodné čočkové polévky s bulgurem, která má lehký nádech Středomoří díky čerstvé bazalce. Ideální volba pro milovníky zdravých a vydatných jídel.
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme protlak, sůl, koriandr a chvíli restujeme. Přidáme rajčata a na kousíčky nakrájenou papriku…
Bulgur je dobře stravitelný, plný zdraví prospěšných látek a navíc ho připravíme velmi snadno. Je ideální, pokud se chceme stravovat zdravěji. Když k němu přidáme krůtí…
Chcete potěšit dortem někoho, kdo sladké zákusky nevyhledává? Vyrobte slaný dort na bázi vaječné tlačenky a toustového chleba. Vrstvy propojené tvarohovou vrstvou…
Z medvědího česneku můžeme připravit i polévku dokonale zelené barvy. Brambory ji zahustí, mléko zjemní a vývar dodá polévce výživnost a chuť. Tak hurá na sběr těchto…