Vepřový gulášek pro každého
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.Celou směs osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.Celou směs osolíme,…
Do hrnce s poklicí nasypu pohanku, zaliji ji horkým vývarem, přikryji poklicí, zabalím do utěrky a schovám na 20 minut pod peřinu.Než je pohanka hotová, obvykle si na…
Do hrnce s poklicí nasypu pohanku, zaliji ji horkým vývarem, přikryji poklicí, zabalím do utěrky a schovám na 20 minut pod peřinu.Než je pohanka hotová, obvykle si na…
Špek nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a kousek sádla. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme.Poprášíme mletou paprikou a za…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme mouku, sůl, pepř, kmín a promícháme.Na sádle opečeme kostičky slaniny a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova,…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
V menší části vývaru povaříme vločky a prolisujeme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník.Drobně nakrájenou (nebo hrubě nastrouhanou) kořenovou…
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
Na sádle orestujeme cibuli dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Pak přidáme…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Recepty spojené s rodinnými zvyky bývají ty z nejoblíbenějších. Kavalírské kostky jsou výborným a rychlým masitým jídlem z vepřové plece. Výborně dochucené a zahuštěné…
Krémová smetanová omáčka s kuřecím masem zachutná dětem i dospělým. Vyladěná chuť omáčky a jemné dobře podušené maso bude skvělá volba k těstovinám i knedlíkům. Zkuste…
Výborné vepřové roládky potřené hořčicí a plněné slaninou, chorizem, sušeným rajčetem a petrželkou opečeme na pánvi a podáváme s výpekem, žampiony na másle a šťouchanými…
Na oleji opečeme oloupané a nakrájené brambory na kostičky.Když začnou být zlatavé, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list.Krátce restujeme a zalijeme vývarem…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Ředkvičky patří mezi jedny z prvních druhů zeleniny, které sklízíme na zahrádce. Jejich typickou štiplavou chuť můžeme zakomponovat do skvělé polévky. Kolečka ředkviček…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Omytá a osušená stehna osolíme. Smícháme trochu oleje s paprikou a stehna potřeme. V pánvi rozehřejeme olej a stehna zprudka opečeme z obou stran, nejdříve kůží dolů.K…
Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Cibuli a česnek na drobno. Cibuli zpěníme na sádle, po chvíli přidáme česnek a protlak. Zarestujeme přisypeme papriku a mouku.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tajemství Becherovky: Původně to měl být lék na žaludek, populární bylinný likér je dnes základem slavného koktejlu Beton
Zdravé Velikonoce: Jak si doma snadno vypěstovat ředkvičky a těšit se tak z malé jarní nálože plné vitaminů
Jak prát utěrky? Místo prášku použijte tabletu do myčky a na aviváž raději zapomeňte!