Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Hledáte rychlý, výživný a přitom lahodný recept na polévku? Tato krémová kombinace květáku, mrkve a cizrny vás zahřeje i zasytí. Je ideální nejen pro vegetariány, ale…
Králík na houbách ve smetanové omáčce je doslova svátečním jídlem. Vůně lesních hub doplní křehké králičí maso, které se díky opečení zatáhne a nevysuší. Podávejte s…
Losos má dokonale jemné maso a je oblíbenou rybou na našich stolech. Tentokrát k němu netradičně připravíme ještě smetanovou omáčku, které dodají chuť lišky. Kombinaci…
Poctivá polévka z vývaru z vepřových nebo hovězích kostí je doplněná lesními houbami, černým pivem a zahuštěná strouhaným tvrdým chlebem. Lehkou pikantnost dodává zázvor…
Nenáročné pokrmy uvítáme zejména v chaotickém pracovním týdnu, kdy nemáme čas dlouze vyvařovat. K přípravě takových jídel je ideální kuřecí maso. Kousky kuřecích prsou…
Švestky a skořici běžně spojujeme spíš se sladkou kuchyní. Skvěle se ale hodí i do té slané. Vyzkoušejte je zkombinovat s kuřecím masem a určitě nebudete litovat. K tomu…
Pečené kuře s vůní koření adžika je cítit po mleté paprice, česneku a bylinkách. V pekáčku ho doplňuje anglická slanina, papriky a šťavnaté broskve. Chutné jídlo z…
Vyzkoušejte skvělou kombinaci lososa, sladkého pomeranče a kuskusu. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže se hodí i pro všední dny. Opražené mandlové lupínky dodají…
Zvěřina a houby, to je typické duo zejména pro období podzimu. Srnčí maso podusíme v troubě s kořením, portským vínem a pomerančovou šťávou. Orestované lišky pak…
Dýňová polévka s pomerančovou šťávou je lahodně krémová a voňavá, s jemně nasládlou chutí dýně a svěžím citrusovým nádechem. Skvěle se hodí jako teplý start do…
Podzim je obdobím pokrmů ze zvěřiny. Předem naložené medailonky ze srnčího masa jsou krásně křehké a plné chuti. Medailonky podáváme přelité šťávou a ozdobené brusinkami…
V chladných dnech přijde vhod talíř příjemně horké polévky, která nejen krásně zahřeje, ale také dobře zasytí. Jemně nasládlá polévka s pikantním zázvorovým nádechem je…
Skopové maso je známé svou výraznou vůní a chutí. Z tohoto ne příliš často využívaného druhu masa můžeme připravit guláš, okořeněný česnekem a mletou sladkou a pálivou…
Pastinák je kořenová zelenina s jemně nasládlou chutí, ideální do polévek. Tato polévka kombinuje pastinák s kokosovým mlékem a orientálním kořením pro hřejivou a…
Výborné hovězí na pivě připravte třeba k nedělnímu obědu. Maso je dokonale šťavnaté a omáčka s pivem mu dává skvělou chuť. Podávejte ho třeba s bramborovou kaší a na…
Zapečené fleky se zelím jsou pokrmem, který opravdu zasytí a není složitý na přípravu. K uvařeným flekům přidáme restovanou směs zelí a cibule. Vše bohatě posypeme sýrem…
Talíř lahodné krémové polévky ze žampionů a sušených hub přijde vhod v sychravých podzimních dnech. Stačí orestovat cibuli s česnekem, přidat houby, zalít vývarem,…
Hřejivá, sametová a plná chuti – tahle dýňová polévka s kapkou kokosového mléka spojuje sladkost pečené hokaido dýně s jemnou exotickou vůní. Ideální zahřátí pro chladné…
Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, že…
Lehká, barevná a plná aromatických koření – taková je asijská zeleninová směs. Můžeme jí podávat s rýží, nudlemi nebo grilovaným masem. Při její přípravě už za pár minut…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme…
Netradiční špagety s mletým hovězím masem okořeněným kari kořením anglického typu přinášejí zcela jiný rozměr známého jídla. Vůně orientální směsi, jemná pálivost a…