Zelenina na kari

Reny2 Kuchařka:

Bezmasá jídla 3 názory

56

Suroviny

mrkev
petržel
řapíkatý celer
pórek
rajčata
cuketa
lilek
máslo
cibuli
stroužek česneku
bambusové výhonky
Maizena
kysanou smetanu nebo bily jogurt
vegetu
kari
bily pepř
masox
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, řap. celer na kolečka, rajčata na kostky a cibuli na půlměsíčky.

  2. Na roztopené máslo dáme orestovat cibuli, až zesklovatí.

  3. Pak přidáme kořenovou zeleninu, podlijeme trochou vývaru z masoxu, ať se nám to nepřipaluje a po 5 minutách i tu ostatní.

  4. Nakonec bambus, pórek a česnek, na kari nešetříme, dáme tak vrchovatou čaj. lžičku, přidáme vegetu a pepř. Vodu přiléváme podle potřeby.

  5. Nakonec vmícháme maizenu rozředěnou v trošce vody a tak 3-4 vrchovatě pol. lžíce kys. smetany nebo jogurtu.

  6. Až teď dosolíme, pokud je potřeba. K tomuto jídlu se výborně hodí rýže, ale může být
    i toustový chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelenina na kari

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo