

Zelenina na kari
Suroviny
- mrkev
- petržel
- řapíkatý celer
- pórek
- rajčata
- cuketa
- lilek
- máslo
- cibuli
- stroužek česneku
- bambusové výhonky
- Maizena
- kysanou smetanu nebo bily jogurt
- vegetu
- kari
- bily pepř
- masox
- sůl
Postup přípravy receptu
Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, řap. celer na kolečka, rajčata na kostky a cibuli na půlměsíčky.
Na roztopené máslo dáme orestovat cibuli, až zesklovatí.
Pak přidáme kořenovou zeleninu, podlijeme trochou vývaru z masoxu, ať se nám to nepřipaluje a po 5 minutách i tu ostatní.
Nakonec bambus, pórek a česnek, na kari nešetříme, dáme tak vrchovatou čaj. lžičku, přidáme vegetu a pepř. Vodu přiléváme podle potřeby.
Nakonec vmícháme maizenu rozředěnou v trošce vody a tak 3-4 vrchovatě pol. lžíce kys. smetany nebo jogurtu.
Až teď dosolíme, pokud je potřeba. K tomuto jídlu se výborně hodí rýže, ale může být
i toustový chléb.