Jarní polévka s medvědím česnekem a kopřivami
Recept ještě nebyl hodnocenListy medvědího česneku propereme na sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat nebo odstředíme. Kopřivy spaříme a zchladíme.Bramboru očistíme, nakrájíme na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy medvědího česneku propereme na sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat nebo odstředíme. Kopřivy spaříme a zchladíme.Bramboru očistíme, nakrájíme na malé…
Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.Na oleji s…
Slepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou.Na každý plátek položíme vajíčko a pevně zabalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí,…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na hrubší plátky, cuketu nakrájenou na kostičky, chilli papričku a vše chvíli společně opékáme.Pak…
Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno.Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Zasypeme paprikou a po zamíchání i moukou. Zalijeme studeným…
Lasagne "nastavené" cuketou si nic nezadají se svou plnokrevnou předlohou. Naopak - menší množství těstovin ve prospěch cukety toto jídlo významně odlehčí. Cuketa…
Velkou cuketu, která má ale ještě měkká jadérka, lze využít do posledního kousku. Zatímco pevnou část připravíte třeba v kombinaci s masem, střed zužitkujete na chutnou…
Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.V půlce vaření vložíme jemně nakrájené…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Neoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, můžeme udělat napůl obojí. Mrkev taky nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky a cibuli s česnekem…
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme chvilku pustit šťávu.Z mletého masa, cibule a česneku připravíme…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, houby na kousky, kapustu na proužky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rohlík, houby, orestujeme a poté kapustu.Osolíme,…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.…
Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme a potřeme kořením na zvěřinu.V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme zbytek slaniny pokrájené na kostičky a maso…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, tzn. s olivovým olejem, máslem a silným vývarem.Necháme prochladnout.Mezitím nahrubo nastrouháme okurku, dáme do síta, zasolíme…
Vepřová plec s růžičkovou kapustou je nenáročné, ale chutné jídlo, pro ty, kteří milují, jak maso, tak kapustu. Orestované maso dusíme s kapustičkami, dokud nejsou měkké…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Houbová náplň schovaná v plátcích vepřového bude skvělou volbou na podzimní sychravý den. Zavoní a připomene sbírání hub. Navíc bude prakticky s kteroukoliv přílohou…
Ze všech jater poskytnou ta kuřecí nejjemnější chuť. Uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Játra a slanina se skvěle doplňují a skvělou kombinací jsou i dušená…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Víte, jak na dokonalou krupicovou kaši? Tajemství spočívá v namáčení i finálním zjemnění