Pangasius s čerstvým zázvorem
Recept ještě nebyl hodnocenFilety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a potřeme slabou vrstvou čerstvého jemně strouhaného zázvoru. Necháme cca 30 minut odležet a poté vkládáme do vrstvy rozpáleného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a potřeme slabou vrstvou čerstvého jemně strouhaného zázvoru. Necháme cca 30 minut odležet a poté vkládáme do vrstvy rozpáleného…
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Zázvor po očištění nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej a vhodíme tam zázvor a růžičky brokolice. Za stálého míchání opékáme…
Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode. Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku…
V kastrolu, ve kterém budeme vařit polévku, rozpálíme olej a dáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, na plátky česnek a zázvor. Necháme orestovat cca 2 min. Přidáme…
Tekvicu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Očistené jablko tiež ošúpeme a nastrúhame, uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na kocky.Majonézu…
Do misky dejte jogurt, papriku, tandoori masalu, mleté chilli, zázvor, česnek a římský kmín a dobře promíchejte. Do velké mělké skleněné nebo keramické misky dejte…
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a iba ho rozpučíme plochou stranou noža. Hokkaido tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a vlásočky a nakrájame ju na…
Vejce, zázvor, koření, hořčici, sůl a měkký sýr rozmixujeme ponorným mixérem na kaši a do ní naložíme řízky. Necháme uležet nejlépe přes noc. Poté obalujeme ve…
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem doměkka.Uvařenou dýni zahustíme moukou a rozmixujeme.Povaříme a dochutíme solí.Podáváme ozdobené valašskou kyškou.
Mrkev, celer, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky, žampiony nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme slaninu…
Lilek nakrájíme na silná kolečka, osolíme je a necháme 15 minut vypotit. Kolečka osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou…
Jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhaný vymačkaný zázvor,sušená rajčátka, jemně nastrouhaný sýr, červenu sypkou papriku,drcenou bazalku, malou…
Ovoce i zeleninu omyjeme a na papírové utěrce necháme oschnout. Hrušku rozkrojíme a vyndáme jádřinec. Pomocí škrabky nebo nože do misky nakrájíme hrušku na julienne…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nastrouhaný zázvor, kari, špetku mletého kmínu, špetku skořice a špetku čili. Necháme rozvonět a poté…
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme čočku, promícháme a přidáme kurkumu, muškátový oříšek a jemně nakrájenou mrkev.Promícháme a…
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Připravíme pekáč, nebo větší kastrol, který může do trouby. Na oleji orestujeme smotky skořice a cibuli nakrájenou na větší kusy. Přidáme česnek nakrájený na plátky,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na…
Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Na rozpálené pánvi s troškou oleje…
Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme. Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu. …
Plátky masa naklepeme, osolíme z obou stran, položíme na ně plátky anglický slaniny, kousky sýra a uděláme závitky, které kolem dokola posypeme paprikou (kdo má rád…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme ve vyšší pánvi do sklovata na oleji. Přidáme zázvor, až zavoní, přisypeme ostatní koření, opékáme na mírném plameni do…
Ve skleničce smícháme nakrájený citron se zázvorem. Vše nakrájeno na tenké plátky. Zalijeme medem a uskladníme v ledničce.
Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. Omáčku smíchejte, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené. Přendejte do pekáče i s omáčkou a pod alobalem…