Dušené kachní prso na zázvoru a kayenském pepři

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut 2 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1 kachní prso tak aspoň 250 g
1 lžička sušeného zázvoru
trošku čerstvého zázvoru
1 malá cibule
1 lžička sojové omáčky
větší špetka kayenského pepře
1/2-1 lžíce Solamylu
máslo nebo olej
voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prso si nakrájíme na plátky, osolíme, dáme pepř a orestujeme z obou stran na másle a vyndáme je stranou.

  2. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, čerstý i sušený zázvor, sojovou omáčku, přilijeme trochu vody-kolik chceme šťávy a ochutíme solí.

  3. Vrátíme maso z prsa a dusíme do měkka, ke konci zalijeme a zahustíme solamylem, který rozmícháme v trošce vody, chvilku ještě povaříme.

Poznámka

Jako přílohu jsem použila bramborové knedlíky a červené zelí, aby toho bylo víc, masa nebylo moc, měli jsme strávníka navíc a s tím jsem dneska nepočítala, tak jsem byla nucená ho rozdělit pro tři osoby, ale stačilo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené kachní prso na zázvoru a kayenském pepři

Tématické fráze: kachní prso dušené dušené kachní maso kachní prsa zázvor maso na kayenském pepři dušené kachní prso dušená kachní prsa maso na pepri a zazvoru kachní prsa dušená kachní prsa na zázvoru kachna smrdi kachni prso recept kachna na zázvoru kuře na kayenském pepři