Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minút + príprava 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minút + príprava 9 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřové kotlety bez kosti
2 velké cibule
2 cm čerstvého zázvoru
2 KL hořčice
50 g uzené slaniny
sůl
pepř
5 velkých stroužků česneku
pálivá paprika
mletý koriandr
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na 4 pláty, po obvode viackrát nakrojíme a naklepeme. Pláty mäsa posypeme zmesou korenia z oboch strán, avšak s výnimkou červenej mletej papriky a soli. Okorenené mäso necháme stáť.

  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zázvor a cesnak na drobno a slaninu na kocky. V panvici na rozpálenom oleji sprudka opečieme okorenené bravčové plátky, ktoré až teraz osolíme, opaprikujeme a vyberieme.

  3. Do panvice pridáme slaninu, zázvor, orestujeme a pridáme cesnak, cibuľu aj s horčicou. Po ich krátkom orestovaní vložíme opečené bravčové plátky.

  4. Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Podávame s dusenou tarhoňou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: rodinný recept.

Komentáře k receptu Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

  • Dakujem všetým za ocenenie:-K

    Odpovědět

  • Ivanka 79, potom daj vedieť, ako Vám chutilo:-pdakujem za bodík:-))

    Odpovědět

  • Pipre, súhlasím naprosto s Tebou - tá cuť je neporovnateľná. A dakujem Ti za bodík:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To ani nemôže byť iné,ako dobré:-*Všetko,čo tam ide máme radi,takže si rovno zapíšem recept a tarhoňu som už tiež dávno nerobila:-8Čoskoro určite uvarím:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ibolko, opravdu prima recept:-p Minulý týden jsem si koupila čerstvý zázvor pro odvar čaje na nachlazení. Ale pak mne napadlo ho použít kousek pro přípravu vepř. masa na zkoušku. Mohu potvrdit, bylo to výborné. Mezi vůní a chutí sušeného a mletého zázvoru je opravdu rozdíl.:yes:+3

    Odpovědět

  • Ivanka Ch, veľmi pekne dakujem. Sľubujem, že sa nebudeš oblizovať len za ušami, ale oblížeš si aj všetky prsty:-D:-D Také je to výborné a aj rýchle jedlo.

    Odpovědět

  • Ano, Simonka,s čerstvým zázvorom je jedlo výraznejšie a chutnejšie - nedá sa ani porovnať s mletým sušeným zázvorom Vrelo odporúčam použitie práve čerstvého zázvoru, a dakujem:-))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ibolka super.;-)já ještě s čerstvým zázvorem krom čaje nepracovala,tak bych mohla začít,že?;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mail orovo.com loc:cz recepty s tarhonou vepřové maso s tarhoňou odvar ze zázvoru s tarhoňou maso s čerstvým zázvorem vepřová panenka s tarhonou vepřové plátky s tarhuňou vepr.kotleta nazazvoru vepřový plátek obložený cibulí vepřové maso s tarhoňou vepr-platky na zazvoru vepřová panenka s tarhoňa recept bravčove s tarhonou bravčové plátky na houbách vepřové platky recepty.com veprove nudlicky s tarhonou kotleta s tarhonou cibulový a česnekový čaj kuřecí nudličky s tarhoňou