Pangasius s čerstvým zázvorem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Ryby 9 názorů

Suroviny

1 kg pangasius dolnooký - 4 filety
1 kořen čerstvého zázvoru
sůl
pepř
kmín
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a potřeme slabou vrstvou čerstvého jemně strouhaného zázvoru. Necháme cca 30 minut odležet.

  2. Poté vkládáme do vrstvy rozpáleného oleje a to směs 5O/5O olivový/slunečnicový. Opékáme do zlata a jako příloha opékané bramborové penízky.

Poznámka

Čerstvý strouhaný zázvor udělá s rybou neskutečný chuťový zážitek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangasius s čerstvým zázvorem

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, zázvor je moje oblíbené koření a věřím, že na rybě to může být chuťový zážitek, ještě mě to nenapadlo a musím to napravit tím, že to vyzkouším i když na jiné rybě než Pangas. nevím, ale asi mi tento recept nějak unikl;-) Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Paráda a Ď za foto;-);-);-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Otto, dneska jsem dělala něco velmi podobného a teď vidím tvůj recept a tak málo reakcí :-O použila jsem aljašskou tresku, trochu okořenila kořením na ryby, potřela čerstvým zázvorem jako ty (jen ne celý kořen, na 4 filety asi 4cm, ale filety měly celkem 400g, takže na 1kg bych dala také více), pokladla bohatě čerstvě nasekaným tymiánem, vynechala kmín a pepř, srolovala, zpevnila párátkem a po odležení orestovala na troše oleje, přikryla a nechala cca 5 min. "dojít". Super jídlo, přidávám veliký bod a fotky.:yes:

    Odpovědět

  • Kachlos Kachlos

    Určitě vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si naopak myslím, že když se to nepřežene s množstvím zázvoru, tak to může být zajímavé:-p Pipre máš velkou zodpověnost ;-):-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také jsem docela rozpačitá nad kombinací jemná ryba - chuťově dominantní zázvor... Ale uvidíme, co na to zítra Pipre. Novým chutím se rozhodně nebráním, takže recept ukládám. Ovšem brambůrky jsou :yes::yes::-p - asi takové...;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Zkuste přidat kousek zázvoru do klasického hovězího vývaru-super.Jinak mně osobně k pangáskovi moc nepasuje, přebije absolutně chuť jemného masa(což pro někoho může být plus).

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Zázvor mám, rybu také a zítra udělám:-) Moc mne to láká a dávám bodík za tip i krásné fotky:yes:2.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, zázvor trochu pálí, že? Vím, že jsem nedávno měla červenou řepu se zázvorem a šla mi huba upadnout:-D, ale já mám pikantnost ráda a určitě ho vyzkouším, už proto, že pangsius je má oblíbená ryba.;-):yes: A ty brambory k tomu, to je božská mana!:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: ryba na zazvoru pangasius dolnooký ryba se zázvorem pangas dolnooký ryba zázvor zazvor recepty pangas dolnooký recept zmrazená ryba pangeas pangas dolnooký recepty pangasius příloha priprava pangeas ryba pangasis pangasis ryba zazvor recept zázvor pangasius guláš recept treska se zázvorem treska se zázvorem treska na zazvoru recepty se zazvorem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít