Kuřecí kousky s brokolicí a kešu oříšky
Recept ještě nebyl hodnocenRůžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Když začne sychravé počasí, je čas se zahřát nejen pod dekou, ale také vhodným teplým nápojem. Tím se může stát toto jablečné zahřátí. Kousky jablíček povaříme s kořením…
Očištěné kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, opečeme dozlatova v pánvi na oleji a dáme stranou.Zatím nasekáme najemno cibuli, zázvor a česnek. V pánvi na…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Kurkumu…
Vyzkoušejte kousky tresky v orientálním stylu s rajčatovou omáčkou a aromatickým kořením. Zaručeně nadchne všechny milovníky ryb a výrazných chutí. Dost možná mile…
Nejprve namočíme rýžové nudle do teplé vody asi na 20 minut. Zázvor nastrouháme a česnek rozdrtime.Kuře nakrájíme na menší kousky. Já použila stehna, takže jsem nechala…
Vepřové maso v aromatické omáčce se žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem je skvělý oběd, který nevyžaduje moc práce ani času. Do hodiny můžete mít na stole kompletní…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Asijskými chutěmi inspirovaný recept na krůtí směs se zeleninou. Naložené kousky masa restujeme zprudka na pánvi a poté k němu přidáváme nakrájenou zeleninu, Jidášovo…
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu,…
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Kořeněná chuť vinné klobásy se kombinuje s jemně kyselým jogurtem, chutnými zeleninami a bylinkami. Zapečení v troubě dokonale zkaramelizuje klobásu a zeleninu,…
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…